IZBJEGAO SANKCIJE

Osoba s područja Koprivnice dragovoljno predala 346 komada streljiva

Streljivo je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

09:46h
0
Ilustracija: Foto/ PU Koprivničko-križevačka

Osoba s koprivničkog područja jučer je, 30. travnja, dragovoljno je predala 346  komada streljiva, izvijestili su danas iz PU Koprivničko-križevačke.

Streljivo je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Na ovaj način osoba je izbjegla moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako je otklonila opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Iz policije podsjećaju na akciju Manje oružja, manje tragedija koja građanima omogućava dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, napominju iz policije.
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje u što spada automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.