19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ostvaren dječački san/Siniša u subotu postaje svećenik
O

Ne propustite

Đakon Siniša Blatarić, rodom iz Koprivničkog Ivanca, u subotu kreće u novi život.

On je naime jedan od petorice mladih đakona koje će zarediti mons.Josip Mrzljak, varaždinski biskup, tijekom svečanog misnog slavlja u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu.

Uzbuđen i sretan, ovaj nam je budući svećenik otkrio kako je o tome sanjao još kao dječak, kada je svake nedjelje oblačio bijelo odijelo kao ministrant. Međutim, tijekom srednje škole, a školovao se za konobara, njegov je san pomalo gasnuo, kao i tijekom petogodišnjeg rada u struci. Ipak, neprestano je osjećao duhovni poziv i odlučio mu se odazvati.

-Katoličko-bogoslovni fakultet sam upisao kao 25-godišnjak. Moram istaknuti kako mi je u svemu pomogao mjesni župnik Marijan Horvat, koji me otpočetka podržavao – ističe Blatarić, koji je prošle godine diplomirao te je zaređen za đakona, a ‘stažiranje’ je obavljao u Svetom Iliji kod Varaždina. No, nije od svih imao podršku u svome naumu. Najteže je bilo roditeljima priopćiti svoju odluku.

-Otac je bio šokiran i dugo se s time nije mogao pomiriti. Majka je reagirala nešto bolje, ali je ipak bila tužna što se neću oženiti i imati djecu poput svojih vršnjaka – otkriva Blatarić, ističući kako su njihove sumnje polako nestajale tijekom studija, kada su shvatili da je svećeništvo ono što on zaista želi, te sada ima njihov blagoslov.Budući svećenik raduje se svom novom životu

Mnogo mu znači i podrška župljana, koji će doći na njegovo ređenje u Varaždin, a on će pak u njihovoj crkvi Sv.Ivana Krstitelja održati mladu misu, i to 30.lipnja.
Kaže, ne strahuje od svećeništva budući da je i do sada živio duhovnim životom. Sada će taj život dobiti novu dimenziju.

-Biti duhovni otac odnosno pastir u župi, smisao je ovog poziva. Naviještat ću Božju riječ, služiti drugim ljudima te sebe darovati za druge, a to je ono čemu stremi moja duša – kaže budući svećenik, koji još ne zna gdje će dalje službovati jer o tome odlučuje biskup, ali to mu i nije toliko bitno.

Njegov su primjer počeli slijediti i mnogi drugi mladići diljem Hrvatske, pa nam tako otkriva kako je, suprotno nekim uvjerenjima, u posljednje dvije godine velik interes za Bogoslovijom.

– Fakultet je ove i prošle godine upisalo 60-ak budućih svećenika, što je jasan znak da duhovna zvanja sve više dobivaju na cijeni – zaključuje Blatarić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

TRAGEDIJA

STRAŠNO Nedaleko Križevaca bik nasrnuo na ženu, ona preminula od zadobivenih ozljeda

U mjestu Kamešnica pored Križevaca danas se dogodila strašna nesreća. Tamo je naime bik nasrnuo na 77-godišnju ženu koja je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×