NAJLJEPŠI DANI U GODINI

Otkriveno je koji će poznati glazbenik nastupiti u Križevcima za Novu godinu, evo detaljnog adventskog programa

Lampice će se upaliti, klizalište otvoriti, ugostitelji početi nuditi proizvode, a programi krenuti u petak 3. prosinca.

08:36h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Križevačko gradsko vodstvo prije 20-ak dana potvrdilo je kako će građani od 3. prosinca do 5. siječnja na središnjem trgu uživati u vlastitom klizalištu te se diviti božićnim ukrasima, obilaziti ugostiteljske kućice, slušati koncerte i upisivati djecu u razne programe.

Ti su nam se dani, najljepši u godini, približili nadohvat ruke. U subotu u 19 sati bit će upaljena prva adventska svijeća. Molitvu i blagoslov izreći će župnik župe sv. Ane Stjepan Soviček, dok će adventske pjesme izvesti zbor mladih Crisinus. Otkrili su da je izrada velikog adventskog vijenca u tijeku. Bit će postavljen na Nemčićevu trgu. Krasit će ga križevačka čunčana čipka, izvorni gradski suvenir, u čijoj izradi sudjeluju križevačke čipkarice.

Lampice će se upaliti, klizalište otvoriti, ugostitelji početi nuditi proizvode, a programi krenuti u petak 3. prosinca. Najavljeno je kako će krajem studenoga predstaviti program. Sada saznajemo da će se u sklopu križevačkog adventa održati humanitarne  akcije, tradicionalni Božićni sajam, predstave za djecu, dolazak sv. Nikole i Djeda Božićnjaka, Moto mrazovi, plesni nastupi, doček Nove godine za djecu u podne uz predstavu i animaciju, kao i tradicionalni doček Nove godine na Strossmayerovom trgu u ponoć uz koncert Đanija Stipaničeva.

Đani Stipaničev // Screenshot HRT

Nadalje, advent će proteći u znaku promocije vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós. Večeri klizanja & kuhanog vina uključivat će program eno-gastro tematike, čiji je cilj promovirati vina i druge proizvode vinskih cesta. Glede troškova, Grad navodi kako će program, uključujući klizalište, bit financiran u okviru EU projekta Cross-border wine routes 2 sufinanciranog od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

– Budući da su financijska sredstva za najam klizališta osigurana EU projektom Cross border wine routes 2, korištenje klizališta se neće naplaćivati, a posjetitelji će moći klizati na svojim klizaljkama ili ih unajmiti na klizalištu – poručuju organizatori, najavljujući i nastupe domaćih izvođača i udruga.

U nastavku pogledajte detaljan adventski program u Križevcima.