DODATNO POPUŠTANJE

Otvaraju se kladionice, u kino, kazalište i na koncerte od 18. svibnja, sutra više o ukidanju e-propusnica

Ministar Božinović naveo je kako će uskoro stići upute za koncerte te snimanje filmova i glazbenog sadržaja.

14:57h
0
Foto: Marko Horvat

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj je redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH predstavio dvije nove odluke koje će na snagu stupiti danas.

Prva se odnosi na zabranu napuštanja mjesta prebivališta i boravišta na Braču u trajanju od 14 dana. Podsjetimo, ondje je posljednjih dana izbilo novo žarište. Druga se odluka odnosi na državne granice. Točnije, hrvatski će državljani odsad moći, pridržavajući se mjera, ići u inozemstvo, dok će strani državljani dolaziti u Hrvatsku. Također, uz mjere.

Potvrdio je Božinović i kako će sutra detaljnije govoriti o trećoj fazi popuštanja mjera koja na snagu stupa u ponedjeljak. Otkrio je da razgovaraju s Ministarstvom kulture.

– Izradili smo preporuke za sektor kulture i umjetnosti, a vezani su za održavanje kulturnih manifestacija – rekao je Božinović.

Naveo kako će uskoro stići upute za koncerte te snimanje filmskih i glazbenih sadržaja. U kina, kazališta i na koncerte, prema riječima ministra, trebali bismo vjerojatno od 18. svibnja. Kladionice i automat klubovi svoja će vrata također otvoriti za dva dana, u ponedjeljak.

Rekao je ministar i kako će, prateći razvoj situacije, sutra detaljnije raspravljati o mogućem potpunom ukidanju e-propusnica.

– Idemo u tome smjeru. Nadamo se da nas sutra ništa neće iznenaditi – rekao je Božinović u kontekstu ukidanja e-propusnica.

Foto: Matija Gudlin
Davor Božinović // Foto: Matija Gudlin

Loading...