19.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tematska radionica

Otvaranjem malih turističkih kampova do dodatnih prihoda za domaćinstva
O

Radionica je bila podijeljena u šest cjelina: Značaj kamping turizma u Hrvatskoj, Razvojni trendovi u kampingu i specifičnosti malih kampova, Zakonske mogućnosti za otvaranje malih kampova, Razvojni tržišni pravci malih kampova, Primjeri iz prakse, Razvoj i mogućnosti financiranja otvaranja i daljnjeg razvoja malih kampova.

Ne propustite

U organizaciji Turističke zajednice područja Središnja Podravina i Općine Legrad, 27. rujna u vijećnici Općine Legrad održana je tematska radionica pod nazivom Mogućnosti otvaranja i razvoja malih kampova u kontinentalnom dijelu RH.

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) je neprofitna strukovna udruga koja zastupa kamping sektor u Republici Hrvatskoj, čiji je cilj unapređenje strukovnog djelovanja i poticanja otvaranja i razvoja malih kampova u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske, te pružanje informacija iz segmenta otvaranja i poslovanja malih kampova. Mali kampovi sadržajno su jednostavniji i profilirani za sasvim specifična tržišta (kampovi za bicikliste, avanturiste, speleologe, berače gljiva, promatrače ptica i sl.) te kao takvi privlače ciljane skupine gostiju nudeći istinsku obiteljsku atmosferu u kontaktu s domaćinom. Oni predstavljaju novu konkurentsku prednost kontinentalnog dijela Republike Hrvatske i mogu biti jedan od pokretača gospodarskog razvoja kao i dodatni izvor prihoda za lokalno stanovništvo.

Kako kroz područja koje obuhvaća Turistička zajednica područja Središnja Podravina prolaze važni prometni putevi, otvaraju se brojne mogućnosti gdje bi obiteljska gospodarstva i mali poduzetnici mogli proširiti svoju djelatnost otvaranjem malih kampova, što može biti dodatni prihod domaćinstvima.

Upravo zbog navedenih razloga, kao i zbog činjenice kako na području Koprivničko – križevačke županije ne postoji otvoren kamp već samo kamp odmorište, krenulo se u organiziranje radionice koja je za sve sudionike bila besplatna. Radionica je bila podijeljena u šest cjelina: Značaj kamping turizma u Hrvatskoj, Razvojni trendovi u kampingu i specifičnosti malih kampova, Zakonske mogućnosti za otvaranje malih kampova, Razvojni tržišni pravci malih kampova, Primjeri iz prakse, Razvoj i mogućnosti financiranja otvaranja i daljnjeg razvoja malih kampova.

Odaziv na radionicu bio je iznad očekivanja što pokazuje da je ovakav vid edukacije potreba, a sudionici su bili iz različitih polja djelovanja: od predstavnika Jedinica lokalne samouprave, turističkih zajednica, PORA, muzeja, LAG Podravina, Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko – križevačke županije, vlasnika OPG, arhitekata, konzultanata, vlasnika ugostiteljskih objekata, vinogradara pa sve do umjetnika i voditelja udruga.

Radionicu su otvorili načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić i direktorica Turističke zajednice područja Središnja Podravina Elizabeta Milanović Glavica, a vodili su Ines Vidas i Oliver Lulić iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH) sa sjedištem u Poreču. Radionice se održavaju pod pokroviteljstvom i potporom Ministarstva turizma RH.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×