13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Otvoren Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe u Križevcima
O

Ne propustite

U Križevcima je u petak otvoren Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior care „Sv. Marko Križevčanin”.

Na otvorenju su bili su župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

Na samom početku obratili su se investitori projekta Davor Vukmirić i Karl Schmidt, predsjednik križevačke Udruge umirovljenika Ivan Matušin, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, koprivničko – križevački župan Darko Koren i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg.

Kao izaslanik bjelovarsko – križevačkog biskupa monsinjora Huzjaka prostore Doma blagoslovio je velečasni Stjepan Ptiček koji je zazvao blagoslov Sv. Marka Križevčanina na buduće korisnike i one koji djeluju u Domu.

Nakon službenog otvorenja brojni uzvanici, gosti i prijatelji obišli su novoizgrađene prostore Doma i uvjerili se u visoki standard izgradnje i opremljenosti.

Dom je izgrađen na zemljištu bivše vojarne, koji je Republika Hrvatska dala na korištenje Gradu Križevcima, s kojim je sklopila ugovor o osnivanju prava građenja. Nakon raspisivanja javnog natječaja za prijenos prava građenja radi izgradnje doma, za najpovoljnijeg ponuditelja izabran je M.A.D. d.o.o. za savjetovanje i usluge iz Zagreba.

Prostor Doma izgrađen je u dvije faze. U prvoj fazi izgrađen je glavni smještajni dio neto površine 1800 m2 te pomoćne prostorije neto površine 620 m2. U drugoj fazi izgrađen je prostor predviđen za upravu, dio pomoćnih prostorija, ali i prostor za dodatne sadržaje: frizerski salon, caffe bar, praonica, te poliklinika neto površine 386 m2.

U ovom Domu, kojeg je moguće ubrojiti u kategoriju najmodernijih u državi, stvoreni su uvjeti za smještaj 100 starijih i teško bolesnih odraslih osoba, ali i pružanje visokog standarda usluga smještenim korisnicima. U izgradnju i opremanje ustanove osnivač je uložio oko 3 milijuna eura. Prije smještaja prvih korisnika u ustanovi je zaposleno 15 osoba, a s popunjavanjem smještajnih kapaciteta planirana su i dodatna zapošljavanja.

Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care peta je privatna ustanova socijalne skrbi za smještaj starijih i teško bolesnih osoba sa sjedištem na području Koprivničko-križevačke županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prevrtljivi travanj

Meteorolozi šokirali, stiže veliko zahlađenje i da, dobro ste pročitali – čak i snijeg!

"Do ponedjeljka stabilno, većinom sunčano i za doba godine iznimno toplo, uz jačanje južine. Zatim velika promjena - zahladnjenje,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×