12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Otvorena izložba fotografija Ive Pukanića „Boje života“
O

Ne propustite

Nekoliko dana nakon druge obljetnice Pukanićeve smrti i na dan kada su u Zagrebu donesene presude njegovim ubojicama, u muzeju Grada Koprivnice otvorena je izložba fotografija Ive Pukanića pod nazivom „Boje života“. Osim gradonačelnika Zvonimira Mršića, njegovog zamjenika Dražena Prosa i brojnih zaposlenika gradske uprave, otvaranju izložbe nazočili su i brojni gosti iz NCL Media Grupe te Pukanićevi nekadašnji suradnici i kolege.

 

Bivša glavna urednica Nacionala Sina Karli tom je prigodom rekla kako se ivo Pukanić još od gimnazijskih dana bavio fotografijom te da ga ta volja nikada nije napustila.

 

– Željeli smo obilježiti obljetnicu smrti Ive pukanića na neki način koji nije poznat svima i odlučili smo se na izložbu njegovih fotografija kao prisjećanje na jedan vid njegovog medijskog djelovanja koji je on možda najviše volio, a koji je javnost najmanje poznat. Iako je za svojeg života snimio na tisuće fotografija, na izložbi se može vidjeti 70 fotografija za koje smatramo da imaju najveću umjetničku vrijednost. Na njegovim fotografijama mogu se vidjeti poznate hrvatske, ali i svjetske osobe koje je Ivo slikao tijekom svojih brojnih putovanja i željeli bi da Pukanić sa ovim fotografijama uđe u povijest suvremene hrvatske fotografije – rekla je Sina Karli.

Kolumnist Nacionala i dobar Pukanićev prijatelj Srećko Jurdana također je rekao da je možda i najveća Pukanićeva ljubav bila fotografija te da ga sa rijetko kada moglo vidjeti bez fotoaparata u ruci.Gosti iz NCL Media Grupe te Pukanićevi nekadašnji suradnici i kolege // foto: Ivan Brkić

– Ivo je bio novinski izdavač, urednik, reporter i kolumnist, ali je u novinarstvo ušao kao fotoreporter i bavio se fotografijom sve do smrti. Tu aktivnost je toliko zavolio da ju više nikada nije želio napustiti. Danas javnost napokon može vidjeti koliko je bio uspješan u toj sferi i ivo bi na to siurno bio ponosan – kazao je kolumnist Nacionala.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Mršić uz riječi kako nije siguran da se u ove dvije godine, od kada je Pukanić ubijen, učinilo mnogo u borbi za slobodu novinarstva i kako je to podatak koji bi trebao zabrinjavati sve nas.

– Čak ni nakon tog tragičnog ubojstva, koje je šokiralo sve nas, zanimanje novinara nije sigurno jer većina novinara nema slobodu govora i pisanja i ne osjećaju se sigurno u svom poslu. Volio bi da ova izložba motivira sve nas da crtamo, fotografiramo i pišemo i da budemo potpuno slobodni u tome – rekao je Mršić te naglasio kako mu je zadovoljstvo da uz Dan grada imamo izložbu fotografija novinara koji je bio cijenjen i priznat.

Izložba fotografija „Boje života“ otvorena je do 13 studenog.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kaznena prijava

Policija ulovila podravskog lopova, u Ludbregu ukrao nakit i novac, u Selniku se razočarao

Podravski je lopov ipak vrlo brzo dolijao i "pao" u ruke policije nakon jedne uspješne i jedne neuspješne krađe...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×