25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Otvorena izložba slika s likovne radionice “Peski-Art 2014. Đurđevac”
F

Ne propustite

Dana 16.11.2014. na drugu obljetnicu izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Društvenom domu „Mladen Markač” u Đurđevcu održana je prigodna svečanost obilježavanja tog važnog Datuma novije hrvatske povjesti.

Obilježavanje ove obljetnice organizirala je Udruga „Peski-Art Đurđevac”, a u suradnji sa Mjesnim odborom Peski te drugim udrugama i pojedincima, a sve pod pokroviteljstvom Koprivničko-Križevačke županije i Grada Đurđevca te uz pomoć glavnog sponzora Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata iz Zagreba.

Program obilježavanja tekao je tako da su se izmjenjivali govornici i kulturno-umjetničke točke, a sve je započelo hrvatskom himnom „Lijepom našom” i minutom šutnje za sve poginule , nestale i umrle hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskoga rata te sve pale za Hrvatsku. Kroz program je sve prisutne vodio predsjednik Udruge Franjo Mihočka koji je na početku pozdravio sve goste i posjetitelje. Kao svojevrsni domaćin goste je pozdravila i predsjednica Mjesnog odbora Peski g-đa Ljubica Cestar, zatim je vrlo inspirativno i nadahnuto govorio đurđevački župnik Župe sv. Jurja mč. velečasni Marko Rac,a nakon njega u ime pokrovitelja Grada Đurđevca, zamjenica gradonačelnika g-đa Kristina Benko Markovica.

Kako je u sklopu programa postavljena i izložba likovnih radova nastalih na Likovnoj radionici „Peski-Art 2014. Đurđevac” održanoj na Dan neovisnosti 08.10.2014. o nastalim i izloženim uradcima govorio je dopredsjednik Udruge „Peski-Art Đurđevac” gosp. Zdravko Šabarić. Otvorenje izložbe radova sa likovne radionice kao i zvršnu riječ na svečanosti održao je u ime pokrovitelja Koprivničko-križevačke županije, zamjenik župana gosp. Darko Sobota.

U programu su nastupili-Vokalni sastav „Đurđevčice”, učenica Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca Anja Vujčić, zatim Matija Vogrinčić recitacijom o Podravini, te Lucija Kolarević i Tomislav Zvonar iz Udruge cimbalista Hrvatske. Na kraju programa predsjednik Udruge „Peski-Art Đurđevac” pozvao je sve prisutne da odaju počast žrtvi Vukovara koja je dva dana nakon obilježavanja dana slobode za hrvatske generale,a paljenjem svijeća na vidljivom mjestu svoje okućnice.

Nakon svečanosti svi prisutni su se družili i krijepili kolačima i pićem koje su pripremile članice Udruge „Peski-Art Đurđevac” i Udruge žena Peski te privatni donatori i sponzori.

tekst: Franjo Mihočka
foto i video: Branko Novosel

 

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=uYGS3sN0xMI type=youtube}

{vsig}kultura/12-2014/141218-peski-art-durdevac{/vsig}

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturanti okupirali Križevce

FOTO/VIDEO Veseli maturanti pjesmom i plesom slave svoje posljednje srednjoškolske dane

Pjesma, veselje i radost obilježili su danas ulice Križevaca. Naime, križevački su se maturanti danas tradicionalno prošetali od sportske dvorane...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×