Otvorena izložba U susret Uskrsu // Zrinski trg krasi 10 Pisanica od srca

20:56h
0
foto: Koprivnica.net

foto: Koprivnica.netVeć petu godinu za redom Koprivničanci imaju priliku uživati u jedinstvenoj, originalnoj i atraktivnoj izložbi koju organizira TZ Koprivničko-križevačke županije i Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Gradom Koprivnicom. Riječ je naravno o izložbi velikih pisanica koja se održava pod nazivom U susret Uskrsu, a otvorena je danas, 21. ožujka na koprivničkom Zrinskom trgu.

Tom je prilikom izloženo čak 10 velikih Pisanica od srca, a između ostalih izložene su i pisanice koje će otputovati u Kotor, Pariz i Rigu, europsku prijestolnicu kulture 2014.


Ovogodišnju je izložbu otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, koji je tom prilikom naglasio da je cilj ove izložbe pokušati podići naivnu umjetnost na onu razinu koju je imala proteklih desetljeća.

Direktor županijskog TZ-a Zdravko Mihevc je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a program otvorenja izložbe uveličali su svojim nastupima djeca iz dječjih vrtića „Trtinčica” i „Smješak”, nakon čega je održana radionica izrade figurica od slame. Velike će pisanice koprivnički trg krasiti do 7. travnja.

{vsig}fun/03-2014/pisanice{/vsig}

čitam...