24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gospodarski uzlet

Otvorenjem nove poslovne zone u Đurđevcu, poduzetnicima Podravine osigurat će se kvalitetnija ulaganja i bolja poduzetnička budućnost
O

Izgradnjom ceste s pratećom infrastrukturom unutar poslovne zone A- sjever omogućila se i cestovna dostupnost parcela zone, što je i osnovni preduvjet aktivacije zone.

Ne propustite

Grad Đurđevac je završetkom radova na poslovnoj zoni A sjever, investiciji u koju je uloženo gotovo 11 milijuna kuna, poduzetnicima Podravine osigurao osnovnu infrastrukturu za početak ulaganja te omogućio izvrsne preduvjete za daljnji razvoj poslovanja.

Površinom od 230.000m2 poslovna zona A sjever, Gradu Đurđevcu, kao i cijeloj Podravini, otvara novi resurs za gospodarski uzlet te jačanje poduzetničke pozicije ovog kraja, koji to zbog svog potencijala zaslužuje.

Projekt Razvoj infrastrukture poslovne zone A-sjever Đurđevac, financiran je bespovratnim sredstvima iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., od čega je 85% sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Đurđevac, svojim građanima i svim poduzetnicima koji gravitiraju ovom području, u poslovnoj zoni A sjever nudi jedinstveni model na području Republike Hrvatske, s ciljem poticanja ulaganja. Isti se prvenstveno odnosi na olakšavanje administrativnih barijera ishođenja potrebne dokumentacije za izgradnju proizvodnih hala. Naime, investitorima se osiguravaju, na posebnom dijelu poslovne zone, glavni projekti za izgradnju poduzetničkih hala, a na temelju kojih će Grad ishoditi građevinske dozvole. To će uveliko skratiti vrijeme potrebno za realizaciju investicije, uz povoljnu cijenu građevinskog zemljišta od 0,67 kn/m², što je iznos umanjen za 99% od početnih 67,09 kuna i isključivo za obavljanje proizvodne djelatnosti.

Cijena se u ovom obimu umanjuje bez obzira na djelatnost, u slučaju da poduzetnik djeluje na području grada Đurđevca te seli djelatnost u poslovnu zonu A sjever. Investitori mogu izabrati hale površine od 360 m² do 1.680 m², s tim da je omogućena i etažna gradnja.

Ovim modelom Grad Đurđevac pokazuje jasno razumijevanje i nudi praktično rješavanje predradnji koje su potrebne za pokretanje poduzetničkih investicija, a koje su u današnje vrijeme posebno izazovne i zahtjevne. S tim ciljem, Grad Đurđevac svojim budućim partnerima i investitorima želi omogućiti sigurno ulaganje, ali i daljnji razvoj.

– Programom olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama u Gradu Đurđevcu, koji je prošle godine donijelo Gradsko vijeće Grada Đurđevca, poduzetnicima su omogućeni maksimalni poticaji usmjereni privlačenju ulaganja te otvaranju novih radnih mjesta. Zbog toga su poduzetnici s područja Grada Đurđevca, a koji svoje poslovanje odluče preseliti i razvijati u Poduzetničkoj zoni A- sjever, oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade u iznosu od 100% za prvih pet godina, ako je riječ o proizvodnim djelatnostima i narednih pet, sukladno postotku izgrađenosti građevinske parcele na području Zone – istaknuo je gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Projekt je nastavak aktivnosti koje su započele u mandatu bivšeg gradonačelnika Željka Lackovića, kada se započelo s otkupom zemljišta, rješavanjem imovinsko-pravnih pitanja te pripremom projektno-tehničke dokumentacije.

– Vizija razvoja Đurđevca je oduvijek bila jasna – ključ je u razvoju poduzetništva. Ponosan sam da je ulaganje čiju smo pripremu započeli davne 2013. godine uspješno realizirano i veselim se dolasku poduzetnika u Zonu A-sjever. Dugotrajan trud i rad su se isplatili. Sada čekamo natječaje iz nove financijske perspektive 2021.-2027. iz kojih ćemo financirati izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni B – naglasio je Lacković.

Sama zrelost projekta jasna je kada se uzme u obzir kako su sagledavane i komparativne prednosti same lokacije poslovne zone. Izgradnjom ceste s pratećom infrastrukturom unutar poslovne zone A- sjever omogućila se i cestovna dostupnost parcela zone, što je i osnovni preduvjet aktivacije zone.

Foto: TZ Grada Đurđevca
Foto: TZ Grada Đurđevca
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×