28.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Strašno

Ovčar Rina i tornjak Simbo skončali ustrijeljeni na polju, vlasnik Matija Mihalić: Bili su umiljati i dresirani, nikada ne bi napali ni čovjeka ni životinju
O

Mislim da su to lovci u pitanju, ne znam tko bi drugi imao kod kuće pušku kojom može ubiti psa. Oni nikome nisu smetali, nikoga nisu ugrožavali, ogorčen je Matija Mihalić.

Ne propustite

Prije nekoliko tjedana dva psa, njemački ovčar Rina i tornjak Simbo obitelji Mihalić iz Drnja, sami su otišli u šumu, kao što su to često i činili. No, nisu se vratili.

Pse su i inače puštali da sami idu u prirodi, bez pratnje vlasnika.

Nakon potrage, njihovi vlasnici Ana i Matija ipak su ih pronašli na obližnjem polju, ustrijeljene iz puške. Kao što nam je rekao Matija Mihalić, sumnjaju da su to učinili lovci s obzirom na korištenje vatrenog oružja, no u svakom slučaju, kako kaže, oni nisu bili prijetnja nikome.

– Našli smo ih nakon tri tjedna u polju, odnosno šumarku nekoliko stotina metara od kuće. I prije su tako odlazili u šetnju, ali uvijek su se sami vratili. Mislim da su to lovci u pitanju, ne znam tko bi drugi imao kod kuće pušku kojom može ubiti psa. Oni nikome nisu smetali, nikoga nisu ugrožavali – ogorčen je Matija Mihalić.

Ako su se psi bez pratnje našli u području lovišta, on je svjestan da su ih lovci mogli ustrijeliti pod uvjetom da su procijenili da psi ugrožavaju njih ili životinje. No, njihov vlasnik je uvjeren da njegovi psi nisu mogli ništa od toga napraviti jer nisu lovački psi i nemaju nagone loviti srnu, fazana ili neku drugu divljač.

– Da, imaju pravo ubiti psa radi svoje zaštite i zaštite drugih životinja. Da se i nađe onaj koji ih je ustrijelio, mogao bi reći da su ga napali. Ipak su to veliki psi, a mnoge je strah velikih pasa. No, oni su bili potpuno pitomi, dobro hranjeni, pa Simbo se bojao obične male petarde. Da su pucali u zrak, oni bi pobjegli. Ubijanje nije bilo potrebno. Nisu agresivni, nikada nikoga nisu napali niti ugrizli, bili su umiljati i dresirani – kaže nam Matija.

Osim što su bili ljubimci, bili su i dobri psi čuvari koji su obitelji Mihalić služili i za čuvanje njihovih krava koje su na imanju.

Kako kaže, još razmišlja o tome hoće li slučaj prijaviti policiji, iako su krivi i oni jer su psi bili bez nadzora vlasnika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

HDZ u Koprivnici, Sobota: SDP nosi samo probleme, a mi uz pomoć Vlade u županiji vodimo projekte teške 700 milijuna eura!

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić (HDZ), kandidati HDZ-a na listi Darko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×