Hartmann organizira kazališni festival

I ove godine Dom mladih će biti domaćin vrhunskim dječjim predstavama povodom Svjetskog dana jaja

13:26h
0
Dom mladih Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Dom mladih Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Ove godine od 14. do 16. listopada u Domu mladih tako posjetitelje festivala očekuju četiri predstave namijenjene prvenstveno mlađem uzrastu.

Nakon što je prošle godine kazališni festival za djecu i mlade pod nazivom Jaje izvrsno prihvaćen, mališane i njihove roditelje i ove godine očekuju zanimljive i zabavne predstave.

Festival je posvećen obilježavanju Svjetskog dana jaja čiji je cilj podizanje svijesti o prednostima konzumiranja te hranjive namirnice. Organizira ga koprivnička tvrtka Hartmann u suradnji s Kazalištem Oberon i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Danske, Grada Koprivnice, Komunalca, Koprivničko-križevačke županije i tvrtke Samita Komerc.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Ove godine od 14. do 16. listopada u Domu mladih tako posjetitelje festivala očekuju četiri predstave namijenjene prvenstveno mlađem uzrastu.

Djecu treba od najmlađeg uzrasta voditi u kazalište da bi spoznali ljepotu te umjetnosti, što je kod nas dosta zanemareno ili imamo neke izlizane i banalne predstave. Ovo je jedan lijep i sladak festival od četiri predstave, što je odlično za Koprivnicu. Moram priznati da sam prošle godine bio malo skeptičan, no sve je zbilja odlično prošlo – rekao je Damir Mađarić, koji je i izabrao predstave za festival.

Ukratko je i predstavio što nas čeka na ovogodišnjem festivalu. Otvorit će ga danska predstava Shadow, vrlo hvaljena predstava s nekoliko nagrada na raznim festivalima, a govori o odnosu čovjeka i njegove sjene. Ostale predstave su hrvatske, a među njima je lutkarska predstava U potrazi za dijamantnom suzom Gradskog kazališta Požega, predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka pod nazivom Nije me strah te Juha od bundeve, predstava Kazališta lutaka Zadar.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Predstavnici sponzora festivala iskazali su veliko zadovoljstvo uspješnim projektom i izrazili želju da se on održava i idućih godina.

– Ovakva koncepcija festivala dobiva samo pohvale i nadam se da će ići i dalje jer sve što je dobro ne treba prekidati. Grad Koprivnica je ponosan što može pružiti ovakav sadržaj – rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Pobjednike, kao i prošle godine, očekuje nagrada u obliku skulpture jajeta izrađene od podložaka. Izradila ju je umjetnica Iris Lobaš Kukavičić, a promijenila se samo boja – od prošlogodišnje crvene do ovogodišnje zelene.

čitam...
Loading...