15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova školska godina

Ove godine jedan cijeli razred prvašića manje kreće u školu
O

Mi kao ŽUC sponzoriramo i nabavljamo sigurnosnu opremu za naše đake prvake. Ove godine smo također nabavili 1000 prsluka.

Ne propustite

Ravnatelji županijskih osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač upravo Županija danas su stigli na sastanak kod župana Darka Korena. Uz njega domaćin je bio i Dragutin Guzalić iz Županijske uprave za ceste, a povod svemu bila je tradicionalna podjela sigurnosnih prsluka za prvašiće.

Već dugi niz godina podjela sigurnosnih prsluka zajednički je projekt Županije i ŽUC-a, a na početku nove školske godine podijelit će se 969 prsluka, koliko je prvašića upisano. U odnosu na prošlu godinu kad je upisano 1004 prvašića, ove godine nedostaje gotovo ‘cijeli jedan razred’.

– Dodjela sigurnosnih prsluka za prvašiće postala je tradicionalna. Nepobitan je podatak da ove godine imamo gotovo jedan cijeli razred prvašića manje nego prošle godine. Bitno je istaknuti da ovogodišnji početak nastave započinjemo i osiguravamo u posebnim uvjetima. Županija je kao osnivač podmetnula svoja leđa, kupljeno je 18 tisuća maski za potrebe učenika, učitelja i profesora. Također, tu su i dezinficijensi i zaštitna sredstva. Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi ove zahtjevne školske godine. Zahvalio bi se i našem Stožeru koji ulaže sve napore da bi situacija u županiji bila što bolja.

Krećemo u školu kao da i nije pandemija u smislu održavanja nastave i prijevoza, jedino što se naravno držimo svih epidemioloških mjera zaštite. Vjerujem da će to biti dovoljno. Hvala i ŽUC-u na nabavi ovih prsluka – rekao je župan Koren.

Mi kao ŽUC sponzoriramo i nabavljamo sigurnosnu opremu za naše đake prvake. Ove godine smo također nabavili 1000 prsluka. Kao što sam rekao i prošle godine, ako prsluk doprinese da jedno dijete bude uočljivije mi smo napravili svoj posao – riječi su ravnatelja ŽUC-a Dragutina Guzalića.

Osim prsluka, ŽUC postavlja i prometnu signalizaciju u blizini škola. Radi se o pojačanoj LED signalizaciji koja radi na principu radara.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekršaj u cestovnom prometu

Unatoč svim izrečenim zabranama, gospodin (53) ponovno sjeo za volan, plavci ga zaustavili u Križevcima, a sada je u zatvoru

Jedan 53-godišnjak oglušio se na sve zabrane koje su mu izrečene i ponovno je sjeo za volan. Sve mu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×