9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
CRNA STATISTIKA

Ove je godine na podravsko-prigorskim prometnicama poginulo pet osoba, svaki deseti sudionik nesreće bio je pijan, policija kreće u akciju
O

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 125 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s poginulim osobama i 49 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su ozlijeđene 74  osobe.

Ne propustite

Od prvog dana 2021. godine, zaključno s posljednjim danom mjeseca studenog, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se 655 prometnih nesreća.

Od ukupnog broja, u pet prometnih nesreća život je izgubilo pet osoba, dok je 200 prometnih nesreća završilo s 57 teže i 207 lakše ozlijeđenih osoba.

Posljednja se velika tragedija dogodila u srijedu kod Kloštra Podravskog, u kojoj je smrtno stradala djevojka (25), a scene s mjesta nesreće bile su i više nego stravične.

Prisutnost alkohola zabilježena je kod 159 sudionika prometnih nesreća (10 posto ukupnog broja sudionika) odnosno kod 150 vozača (15 posto vozača).

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 125 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s poginulim osobama i 49 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su ozlijeđene 74  osobe. U ovim nesrećama smrtno su stradale tri osobe, teže je ozlijeđeno 18 osoba, dok su lakše ozlijeđene 53 osobe.

Istovremeno, utvrđeno je i sankcionirano 20.189 prometnih prekršaja od čega 1.829 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 69 prekršaja odbijanja ispitivanja prisutnosti alkohola i/ili droga u organizmu.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od ponedjeljka, 6. prosinca do nedjelje, 12. prosinca 2021. godine provoditi će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici intenzivnije će vršiti ispitivanja prisutnosti alkohola i droge u organizmu vozača, a posebna pozornost će posvetiti nadzoru mladih vozača i recidivista prometnih prekršaja.

Osim upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga sankcionirati će i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa.

Policija apelira na sve vozače, a posebice na mlade vozače i vozače starije životne dobi, da nakon konzumacije alkoholnih pića i/ili droga ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-službe, da zamole osobu od povjerenja koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala opojna sredstava da upravlja vozilom odnosno da koriste institut tzv. dogovornog vozača.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ruho naše, najljepše II

FOTO Raskošna revija narodnih nošnji napunila Dom mladih i pokazala najbolje od kulturne baštine

Revija narodne nošnje „Ruho naše, najljepše II“ jučer je krasila koprivnički Dom mladih. Reviju je organizirao Folklorni ansambl „Koprivnica“ pod...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×