Ceste trpe svašta

Ovisnik o adrenalinu vozio čak 165 na sat, a najpijaniji biciklist nakupio skoro 3 promila

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 18 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kada je 35-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,87 promila.

13:31h
0
Prometna nesreća
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene. Do prometnih nesreća je došlo radi vožnje na nedovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika i oduzimanja prednosti prolaska.

Mladi vozač mopeda pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću u kojoj je sam teško ozlijeđen.

Sankcionirana su 164 prometna prekršaja, od čega 26 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 51 prekršaj vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je osam mladih vozača (dva od 0,00 do 0,50 promila, jedan od 0,50 do 1,00 promil, tri od 1,00 do 1,50 promila i dva iznad 1,50 promila). Jedan mladi vozač je bio uhićen, a jedan zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu u 0.35 sati na otvorenom dijelu ceste Šoderica – Đelekovec, kada je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,81 promil. Vozač je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 4800 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca.

U petak od 17 do 23 sata, na području Postaje prometne policije Koprivnica proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača i mlade vozače. Izvršen je nadzor 49 vozača i vozila, od čega tri vozača bicikala, dva vozača traktora i 44 vozača osobnih automobila. Alkotestirana su 33 vozača.

Utvrđeno je 19 prometnih prekršaja, od čega šest prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, tri upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, četiri upravljanja tehnički neispravnim vozilima, tri nepropisna kretanja, dva nepoštivanja prometnog znaka i prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe ovog pojačanog nadzora utvrđeni su najveća koncentracija alkohola i najveća brzina kretanja vozila.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 18 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kada je 35-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,87 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak u 18.58 sati na otvorenom dijelu D 41 između Koprivnice i Peteranca, kada se 40-godišnji vozač kretao osobnim automobilom brzinom od 165 kilometara na sat, iako je najveća dopuštena brzina ograničena na 90 kilometara na sat.

Najveća brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u 21.30 sati u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je 30 – godišnji vozač osobnim automobilom upravljao brzinom od 123,9 kilometara na sat, iako je brzina prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW