Ovog vikenda moto skup na Šoderici, gostuju Divlje jagode

15:24h
0
Na moto skupu na Šoderici uvijek vlada odlična atmosfera // Foto: Arhiva

Sedamnaestu godinu za redom na Šoderici se održava roosters moto miting. Tradicionalnu motorijadu organizira koprivnički Moto klub Roosters. Motoristi iz cijele regije već dolaze na Šodericu gdje večeras počinje zagrijavanje uz mađarsku grupu Dom Enđels, pa slijedi zagrebački bend Dominanti i na kraju ovdašnji Savant.

Program noćas završava u 4 poslije ponoći, da bi motoristi bili spremni za sutrašnje izazove. U ime organizatora, najavio je predsjednik Živorad Ostojić:

– Od 16 sati organiziramo defile koji će proći kroz Peteranec do Zrinskog trga. Na trgu ostajemo kakvih sat vremena, vraćamo se nazad na Šodericu, i onda imamo večernji program ili predvečernji kako to već je. Organizirat ćemo neke moto igre, tonska proba paralelno kreće od 18 sati i onda idemo s večernjim koncertima.

Glavni motoristički rock festival na Šoderici počet će sutra navečer u 21 sat:

– Dolaze nam Santos Brothersi, iz Vojvodine. To je jedan mladi rok sastav koji je pobijedio u Sarajevo na natjecanju mladih rock bendova. Zela Lipovača iz Divljih jagoda im je bio predsjednik žiria pa je on predloćio da bi bilo pohvalno i izuzetno im drago da oni budu predgrupa Divljim jagodama.Tako smo to i dogovorili. Iza njih kreću Divlje jagode sa svojim novim albumom i starim pjesmama koje masovno svi znamo. Završavamo u subotu s rock koncertom odličnog sastava iz Zagreba. Oni su Puls rock bend. Program službeno završava u nedjelju u 5 sati ujutro.

Uz zabavu uobičajenu za motoskupove, koprivnički su motoristi i ove godine odlučili dio prihoda izdvojiti u humanitarne svrhe. Ovaj puta, donirat će novac za kupnju medicinskog kreveta u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Grada Koprivnice Bolje sutra.

Motoristi Koprivnice pozivaju građane da im se pridruže na moto skupu ali i upozoravaju da će sutra od 15 sati biti zatvorena cesta na ulazu u Kamp na Šoderici. U vrijeme moto skupa trebat će koristiti obi8lazne pravce, ali biti i oprezniji zbog većeg broja motocikala u prometu nego što je to u Podravini uobičajeno.

Izvor: www.radio-drava.hr