6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ovog vikenda održava se 23. glazbeni festival u Pitomači
O

Ne propustite

U petak, 12. lipnja, i subotu, 13. lipnja, s početkom u 20:45 sati u školskoj sportskoj dvorani u Pitomači održat će se 23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2015.

Na dvije festivalske večeri izvođači će predstaviti 34 nove skladbe; njih 20 u petak na večeri popularnih tamburaških skladbi i 14 u subotu na večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja. Pred pitomačku publiku dolaze poznata imena: Kićo Slabinac, Žiga, Jerry Grcevich, Ladarice, Podravski mužikaši, Stjepan Jeršek Štef, Razbijači čaša, Franjo Barić, Cecilija, Rajko Suhodolčan, Garavuše, Sitan vez, Đuka Čaić, Ivan Mikulić i mnogi drugi – svi odreda vrsni pjevači i svirači koji će vam svojom iskrenom izvedbom približiti stihove, glazbu i aranžman jednako poznatih hrvatskih autora na što nećete ostati ravnodušni.

„Pitomača 2015. pred publiku dolazi u osvježenoj koncepciji. Budući da oduvijek sjedinjujemo suvremeno s tradicijskim, i ove smo godine odlučili dvije festivalske večeri pripremiti prema tom ključu, no prvu večer prednost ipak ima suvremeno, dok drugu večer tu ulogu preuzima etno i folklorni izričaj. Glazbeni je festival izrazito važan za Pitomaču. Osim što nam svake godine dolazi mnogo ljudi koji upoznaju cijeli naš kraj i ovdje stječu prijatelje, on daje neizmjeran doprinos prepoznatljivosti Pitomače i Podravine ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu.”, rekao je umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.

Cijena ulaznice je 15 kuna za svaku večer, a mogu se kupiti u Općini Pitomača, kiosku Vrabac ili rezervirati na e-mail festival@pitomaca.hr. Nakon svake festivalske večeri očekuje vas popratni program u Festivalskom šatoru od 23 sata. U petak će Mirko Švenda Žiga predstaviti svoj novi nosač zvuka i održati koncert, a u subotu će publiku uveseljavati tamburaški sastav Mjesečina. Ove godine direkcija Festivala će dodijeliti nagrade za najizvođeniju pjesmu prema podacima ZAMP-a i nagradu za novinarsko praćenje u prošloj godini.

Još jedna glazbena poslastica rezervirana je za nedjelju, 14. lipnja, kada će u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19:45 sati Podravski mužikaši održati veliki koncert povodom 20. obljetnice svoga rada i postojanja.

Pitomača će 12. i 13. lipnja živjeti glazbu. Pridružite nam se u tom doživljaju. Dođite na 23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomaču!

Izvođači: POPULARNE TAMBURAŠKE SKLADBE, PETAK 12. lipnja: STJEPAN JERŠEK ŠTEF, RAJKO SUHODOLČAN, KAJDA, GARAVUŠE, GORDANA IVANJEK TUŠEK, SITAN VEZ, MLADEN MEDAK GAGA, JERRY GRCEVICH I TAMBURGERI, ŽIGA, DANGUBE, RAZBIJAČI ČAŠA, PODRAVSKI MUŽIKAŠI I RENATA KOS, MJESEČINA, CECILIJA I GARAVI, CURE IZ CENTRA, DARKO DOMIJAN, FRANJO BARIĆ i PODRAVCI, TOMISLAV TIŠLJAR, SVIRCI MOJI, THE FUSION

ETNO I FOLKLORNE SKLADBE PODRAVINE I PODRAVLJA, SUBOTA 13. lipnja: KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC, ĐUKA ČAIĆ, JOSIPA GVOZDANIĆ, ĐURĐEVČICE, CRNI ŠEST, VALENTINA ŽNIDARIĆ, GORDANA LACH I ŽELJKO GRAHOVEC, LUKA UDJBINAC, ŽELJKO GROZAJ I VINSKI BRATI, TONČI MIŠEVIĆ I PLETER, IVAN MIKULIĆ, VOKALNI ANSAMBL ANGELUŠ, ANTE TONI JANKOVIĆ, NAVRAČIĆEVA BANDA, LADARICE, ZLATNE STRUNE, PODRAVSKI MUŽIKAŠI

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×