12.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ovogodišnji Podravski motivi ocijenjeni najuspješnijima i najposjećenijima
O

Ne propustite

mala-kultura-080708-motiviProteklog se tjedna u Koprivnici održavao sajam naivne umjetnosti, folklora, starih zanata i kulinarstva – sve prepoznatljivija i originalna koprivnička manifestacija – Podravski motivi.
Svečano otvorenje jedne od tri najpoznatije i najveće podravske manifestacije, koja simbolizira radišnost, marljivost, skrbnost i kreativnost naših ljudi, označeno je predajom ključa grada koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića slikarima Ivanu Večenaju i Miji Kovačiću.
Na prostoru tri gradska trga, i po prvi puta u Svilarskoj ulici, okupilo se 67 slikara naivaca, približno stotinu starih zanatlija, 25 kulturno-umjetničkih društava i velik broj izlagača domaćih proizvoda, koji su pokazali brojnim posjetiteljima dio bogate tradicije ovoga dijela Hrvatske kroz nekoliko dana programa. Bilo je tu i brojnih kulinarskih specijaliteta, a nikako se ne smije zaboraviti ni jeger koji je ponovno potukao sve rekorde, baš kao i palačinka, za što su građani pokazali poseban interes.
Nakon tjedan dana brojnih zbivanja, jučer je u večernjim satima došlo vrijeme za službeno zatvaranje 14. Podravskih motiva.
– Ovogodišnji su Podravski motivi najuspješniji i najposjećeniji Motivi do sada. U njihovoj realizaciji je pomoglo 650 učesnika, kojima zahvaljujem, baš kao i organizacijskom odboru, sponzorima, ali ponajviše posjetiteljima čije nam je zadovoljstvo najbolji poticaj za daljnji rad, kratko je rekao predsjednik Turističkog vijeća grada Koprivnice Dragutin Jeđut i dodao da je to najbolji pokazatelj da će 15. jubilarni Motivi biti još bolji, dok je direktor koprivničke Turističke zajednice Renato Labazan predstavio tim koji je pomogao da cjelokupna manifestacija bude odrađena besprijekorno.
Nakon što je gradonačelnik Mršić ponovno preuzeo ključeve svoga grada, čime je i službeno označen završetak manifestacije, održan je bogat kulturno-umjetnički program i koncert Miroslava Evačića i Čardaš blues banda.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×