19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
glazba dušu mazi

Ovu subotu pozvani ste na festival Novigradske jesenske orguljaške večeri, na redu je prvi od tri koncerta
O

Ulaz na sve koncerte i ove godine je slobodan, čime se kulturni sadržaj što ga ovaj festival promovira čini izravno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima

Ne propustite

Ovu subotu, 21. listopada, u Novigradu Podravskom će se održati drugi po redu festival pod nazivom Novigradske jesenske orguljaške večeri u župnoj crkvi Rastanka svetih apostola.

Ovogodišnji festival sastojat će se od tri koncerta koji će se održati u razmacima od po dva tjedna počevši od ove subote 21. listopada, a nastavit će se 4. i 17. studenoga. Naravno, ove godine.

– Inspirirani zvucima obnovljenih orgulja te odličnog odaziva publike tijekom prošlogodišnjih festivalskih koncerata odlučeno je, s ciljem popularizacije ovog vrijednog instrumenta kao i orguljaške glazbe, nastaviti ovaj hvale vrijedan program – piše na službenoj stranici općine.

Organizatori festivala ove godine su Turistička zajednica područja „Središnja Podravina“ i Općina Novigrad Podravski dok je suorganizator festivala Župa Rastanka svetih apostola.

Umjetnički ravnatelj festivala je Marko Đurakić koji je inače povjerenik za orgulje pri Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji i naslovni orguljaš katedrale u Bjelovaru. Upravo on će u subotu održati prvi koncert s početkom u 18 sati, a pridružit će mu se i muški zbor Sveti Marko Križevčanin.

Festival će se nastaviti u subotu 4. studenoga koncertom naslovnog orguljaša klape „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice te ovogodišnjeg pobjednika 62. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u kategoriji orgulje Dubravka Ćepulića Polgara.

Treći i posljednji u nizu koncerata ovogodišnjeg festivala u petak 17. studenoga priredit će duo na orguljama i violini. Na orguljama će svirati Milan Hibšer, a na violini Krešimir Marmilić.

– Ulaz na sve koncerte i ove godine je slobodan, čime se kulturni sadržaj što ga ovaj festival promovira čini izravno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima – poručili su organizatori.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×