JAVNI RED I MIR

Ozbiljno pijana šestorka blagdan Velike Gospe obilježila vikom, galamom i glasnom glazbom

Zbilja su bili aktivni tijekom posljednja dva dana.

09:46h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

U zadnja dva dana je čak šest osoba privedeno zbog narušavanja javnog reda i mira, a svi su bili pod utjecajem alkohola.

Prvi incident dogodio se u srijedu u Koprivničkim Bregima oko 23.45 sati u Ulici Vladimira Nazora. 24-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,78 promila glasno reproducirao glazbu i smetao susjedima. Priveden je u posebne prostorije policije do otriježnjenja, a protiv njega će biti pokrenut optužni prijedlog.

Iduće remećenje javnog reda i mira dogodilo se jutros u 3.40 sati u Križevcima u Ulici kralja Tomislava. Na nogostupu su se svađali i galamili 20-godišnjak i 17-godišnjak. Maloljetnik je bio pod utjecajem alkohola od 1,65 promila, a 20-godišnjaku je izmjereno 1,09 promila. Zadržani su u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja te će protiv njih biti pokrenut optužni prijedlog.

Treći incident se dogodio jutros u 5.20 sati u Ulici Braće Radića u Koprivnici. 23-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,01 promila vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Priveden je u posebne prostorije policije do otriježnjenja, a protiv njega će biti pokrenut optužni prijedlog.

Javni red i mir se remetio i u Kuzmincu, gdje je jučer oko 22.10 sati, 38-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola glasno reproducirao glazbu s glazbene linije spojene na tri zvučnika. Odbio se testirati na alkohol. Glazbena linija mu je oduzeta, a on je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja te će protiv njega biti pokrenut optužni prijedlog.

Posljednji incident se dogodio noćas oko 1 sat u Đurđevcu. Naime, 33-godišnjakinja, pod utjecajem alkohola od 2,30 promila, galamila je pred tuđom kućom. U jednom je trenutku uzela ciglu, bacila je te razbila staklo na ulaznim vratima. Iz kuće su izašle 22-godišnjakinja i 25-godišnjakinja, a 33-godišnjakinja ih je počela vrijeđati. Napadačica je imala vidljive ozljede na lijevoj arkadi za koje ne zna kako ih je zadobila, ali pretpostavlja se da su nastale od padova u alkoholiziranom stanju. Pozvana je hitna pomoć te su ustanovljene lakše ozljede, a 33-godišnjakinja je zadržana u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja te će protiv nje biti pokrenut optužni prijedlog.

čitam...