rekorderi vikenda

Pa je li to moguće? Biciklist u Đelekovcu vozio s količinom promila dovoljnim za komu

Istaknuo se i 33-godišnji vozač koji je u petak, 18. lipnja, u 23.20 sati u Ulici Ivana Česmičkoga u Koprivnici bez vozačke vozio pod utjecajem alkohola od 1,74 promila.

14:41h
0
stuff happens t apJJ
Ilustracija // Twenty20

Tijekom proteklog je vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno devet prometnih nesreća. Tri nesreće imale su ozlijeđene osobe, a stradale su četiri osobe. Jedna osoba lakše je ozlijeđena, dok će se za tri po zaprimanju liječničke dokumentacije znati kvalifikacija ozljeda.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača bila su uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka protiv recidivista u kojima su isti kažnjeni visokim novčanim kaznama, kaznama uvjetnog i bezuvjetnog zatvora, kao i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima.

Najbrži je bio vozač u Kenđelovcu, koji je u petak u 12.27 sati na državnoj cesti broj 28 vozio brzinom od 130 kilometara na sat, iako je brzina kretanja ograničena na 70 kilometara na sat.

Rekorder po koncentraciji alkohola u krvi bio je, pak, biciklist koji je u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu u subotu u 19.45 sati upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 4,11 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg prometovanja.

Istaknuo se i 33-godišnji vozač koji je u petak, 18. lipnja, u 23.20 sati u Ulici Ivana Česmičkoga u Koprivnici bez vozačke vozio pod utjecajem alkohola od 1,74 promila. Vozač je bio uhićen, te je protiv istog u subotu, 19. lipnja, na Općinskom sudu u Koprivnici, Stalnoj službi u Đurđevcu proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je vozač proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 11.300 kuna, kaznom zatvora u trajanju od 20 dana uvjetno na 12 mjeseci i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Što se mladih vozača tiče, neslavno je prošao 22-godišnjak koji je u subotu, 19. lipnja, u 1.13 sati u Pavelinskoj ulici u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,44 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg prometovanja.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.