22.1 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
besplatna ljepota

Pametno iskoristite ove kišne dane, kišnica je odlična za kosu i kožu! Učinit će ju mekšom i čišćom
P

Želite li uživati u blagodatima čiste kišnice, a ne sviđa vam se ideja da se samo prepustite tuširanju u prirodi, evo kako ju skupljati

Ne propustite

Često se, barem prije, pričalo da je kišnica najčišći oblik vode. Danas se pak postavlja pitanje je li to i dalje točno ili se pak njezin sastav mijenjao kroz godine.

Točno je, kišnica je i dalje najčišći oblik vode, ali pod uvjetom da ju “ulovite” prije nego padne na tlo. S druge strane, razna onečišćenja u zraku mogu utjecati na čistoću kišnice.

Ako se pitate je li sigurna za kupanje ili pranje kose, onda nastavite čitati ovaj tekst. Odgovor ovisi o nekoliko faktora, pojašnjeno je na portalu Curling Diva.

Čini kosu mekšom

Istina je da kišnica našu kosu čini mekanom, a razlog tomu je što je za razliku od vode iz slavine, kišnica mekana voda, odnosno ne sadrži fluorid ili klor koji utječu na teksturu kose. Ako za vrijeme ljetnih vrućih dana padne kiša i poželite izaći van i prepustiti se trenutku, slobodno to napravite i osvježite se. Kišnica će vašu kosu očistiti i omekšati, a super činjenica je i ta da je potpuno besplatna.

Je li kišnica dobra za kožu?

Odgovor je pozitivan! Kišnica ima neutralnu pH razinu kojom se održava prirodna elastičnost i vlažnost kože te samim time postaje mekša i glađa. Zbog neutralnog pH odlično se slaže sa sapunom. Ne samo da je sigurna za kupanje, zapravo je puno bolja od vode iz slavine.

Korisna je i za um

Tuširanje u prirodi oslobađa hormone sreće poput endorfina i serotonina. Stoga si s vremena na vrijeme dajte oduška i “razbijte” stresnu rutinu jednim spontanim tuširanjem na kiši.

Što je s kiselim kišama?

Zbog zagađenja u zraku razina pH kišnih kapi može se okrenuti prema kiselom, posebno kapljica prve kiše, no ne treba strahovati – to nije dovoljno da opeče kožu. No, može biti dovoljno da ošteti folikule kose.

Što učiniti na takvom području? Izbjegavajte prve kišne kapi, koje ispiru zagađenje u atmosferi. Jednostavno, pokrijte glavu, pogotovo ako kiša u vašem području nije padala mjesecima, jer te prve kapi mogu biti štetne za kosu i kožu. Ako kiša lijeva satima ili danima, sigurno je pretpostaviti da su zagađivači zraka već isprani.

Kako sakupljati kišnicu?

Želite li uživati u blagodatima čiste kišnice, a ne sviđa vam se ideja da se samo prepustite tuširanju u prirodi, evo kako ju skupljati: Nabavite što šire slivnike kako biste prikupili što veću količinu kišnice, odnosno na vašoj terasi ugradite cijevi za preusmjeravanje i hvatanje kišnice.

Slično je sustavu oluka, ako ga nemate. Možete montirati cijevi tako da usmjerite vodu prema posebnom spremniku. To mogu biti plastične kante, bačve ili neki slični spremnici. Svakako ga dobro zatvorite kako biste zaštitili od onečišćenja i spriječili isparavanje.

Zaključak

Dakle, je li kišnica dobra za vašu kosu? Odgovor ovisi o vašoj lokaciji na kugli zemaljskoj i o tome je li prvi pljusak ili ne. Kišnica je izvorno zdrava za vašu kosu. Zapravo, postoje velike prednosti koje donosi tuširanje na kiši. Ali zagađivači zraka mogu uzrokovati da ova čista voda postane kisela. Kada se to dogodi, izbjegavate ju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Palačinkijada

FOTO/VIDEO Palačinke su hit, mladi u Novigradu peku i dijele stotine prefinih slastica u parku

Svi vole palačinke, a Udruga mladih Novigrad Podravski ih voli i pripremati za druge. Već tradicionalna Palačinkijada održava se danas...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×