25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
odlična vijest

Pao je dogovor! U Radićevoj ulici gradit će starački dom sa 120 ležaja i nultom potrošnjom energije
P

Očekujemo nižu ekonomsku cijenu jer se neće plaćati energija, nego samo potrošni materijal i zaposlenici, kaže Janči

Ne propustite

Đurđevac u dogovoru s osam okolnih općina te podrškom Koprivničko-križevačke županije kreće u projekt izgradnje staračkog doma sa 120 kreveta i nultom potrošnjom energije.

Suradnja na ovom izuzetno važnom pitanju, kojim bi jedinice lokalne samouprave rješavale pitanje smještaja svojih starijih osoba, dogovorena je početkom ove godine na sastanku kod gradonačelnika Hrvoja Jančija, gdje su se okupili načelnici osam okolnih općina, zamjenik župana Ratimir Ljubić i saborski zastupnik Darko Sobota.

Na sastanku je konkretno dogovoreno da će se pripremiti dokumentacija i prijaviti gradnja staračkog doma u blizini đurđevačkog Doma zdravlja, točnije u Ulici Antuna Radića, vrijednog 50 milijuna kuna sa 120 ležaja.

– Projekt bi trebao objediniti usluge i sadržaje koje Grad i općine već provode. U fazi je izrada dokumentacije, a prijava je otvorena do 22. ožujka. Spremni smo, imamo pisma namjere osam okolnih općina koje žele sudjelovati, a imamo i suglasnost Županije koja će biti partner kod prijave – rekao je gradonačelnik Janči te pojasnio i budući model financiranja.

Kuća podrške, Mali Princ
Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevac // Foto: Ivan Balija

– Uvjet je da jedinice lokalne samouprave financiraju 50 posto ekonomske cijene smještaja za korisnika sa svojeg područja što trenutno u prosjeku iznosi oko 6000 kuna (800 eura op.a). Gradit će se po sistemu nulte potrošnje energije. S obnovljivim izvorima energije, očekujemo nižu ekonomsku cijenu jer se neće plaćati energija, nego samo potrošni materijal i zaposlenici. Kako će točno i zgledati znati ćemo nakon realizacije projekta – kazao je Janči.

U Hrvatskoj je osigurano 50 milijuna eura za provedbu osam ovakvih projekata, a moguće je provoditi jedan po županiji. S obzirom da spomenuti projekt već sada ostvaruje maksimalan broj bodova, svi partneri očekuju njegovu pozitivnu ocjenu.

– Teško je skupiti se oko jedne ideje, a ovaj projekt zasluga je svih, od ljudi u središnjoj vlasti do županije – poručio je predsjednik Vijeća Željko Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zgodna Koprivničanka zaslužila “čistu peticu” za ovu proljetnu kombinaciju i simpatičan osmijeh

Lijepo i usklađeno, baš sve je na ovoj predivnoj Koprivničanki. Haljina s cvjetnim printom odlično se uparila s naočalama...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×