-2.6 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
loše mu se piše

Pao još jedan direktor (33), pola godine muljao s porezom pa oštetio proračun za više od 330 tisuća kuna
P

Htio je trgovačkom društvu umanjiti obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost

Ne propustite

Zbog utaje poreza, odnosno namjere da ošteti državni proračun za nešto više od 330 tisuća kuna, djelatnici PU koprivničko-križevačke stali su na kraj gospodarskim malverzacijama još jednog direktora s područja naše županije. Ovaj put riječ je o 33-godišnjaku, koji je kao direktor društva muljao od siječnja do lipnja prošle godine.

- Oglas -

– U namjeri da trgovačkom društvu umanji obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost, poreznoj upravi podnio je prijave u kojima je osnovom ulaznih računa drugih trgovačkih društava prikazao pravo na pretporez od primljenih isporuka robe te odbio pretporez u ukupnom iznosu od 331.316 kuna, iako ta trgovačka društva nisu isporučila robu navedenu u računima – navode iz PU koprivničko-križevačke.

Time je 33-godišnji muljator neistinito iskazao pravo svog trgovačkog društva na odbitak pretporeza i oštetio državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine protiv njega je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

trakavica

Novi šok! Hrvatski posvojitelji zaustavljeni na izlasku iz Zambije

Nakon što je prekinut sudski postupak i Hrvatima zarobljenima u Zambiji naloženo je da napuste zemlju u roku od...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti