12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
loše mu se piše

Pao još jedan direktor (33), pola godine muljao s porezom pa oštetio proračun za više od 330 tisuća kuna
P

Htio je trgovačkom društvu umanjiti obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost

Ne propustite

Zbog utaje poreza, odnosno namjere da ošteti državni proračun za nešto više od 330 tisuća kuna, djelatnici PU koprivničko-križevačke stali su na kraj gospodarskim malverzacijama još jednog direktora s područja naše županije. Ovaj put riječ je o 33-godišnjaku, koji je kao direktor društva muljao od siječnja do lipnja prošle godine.

– U namjeri da trgovačkom društvu umanji obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost, poreznoj upravi podnio je prijave u kojima je osnovom ulaznih računa drugih trgovačkih društava prikazao pravo na pretporez od primljenih isporuka robe te odbio pretporez u ukupnom iznosu od 331.316 kuna, iako ta trgovačka društva nisu isporučila robu navedenu u računima – navode iz PU koprivničko-križevačke.

Time je 33-godišnji muljator neistinito iskazao pravo svog trgovačkog društva na odbitak pretporeza i oštetio državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine protiv njega je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Hamag Bicro

OBRTNA SREDSTVA Svakom poljoprivredniku do 25.000 eura zajma, kamate samo 0,5 posto

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, skraćeno HAMAG-BICRO, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede upravo je stavila na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×