napad argentinskog psa

Pas je počeo režati na dječaka kad ga je ovaj htio pomilovati: Prvo ga je ugrizao za arkadu, zatim za usne, a kad se pokušao obraniti uhvatio ga je i za ruku

Jedan od mještana izjavio je kako je često dolazio kod dotične obitelji i pas nikad nije pokazivao neke grubosti, uvijek se motao oko nogu i moglo ga se 'podragati'. 

10:30h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Lakše ozljede ustanovljene su dječaku (15) iz Ferdinandovca kojeg je jučer oko 15 sati napao argentinski pas. Srećom, napad nije ni izbliza imao razmjere kao onaj prošlotjedni u Repašu gdje je ozbiljno ranjeno jednomjesečno dijete. Kako navodi PU Koprivničko-križevačke, dječaka je pas ugrizao za ruku i lice. 


Ferdinandovac je malo selo pokraj Đurđevca pa se priča o napadnutom dječaku brzo proširila. U trenutku napada gotovo cijela obitelj bila je doma i obavljala razne poslove po dvorištu i oko njega.

– Dječak je došao iz škole i otišao podragati psa. Kad je došao do njega, pas se ponašao čudno, počeo je režati na njega. Dječak je bio zbunjen i nije znao što se događa. Pokušao ga je pomilovati, a pas je skočio na njega i ugrizao ga prvo u području arkade, a onda i za lice oko usnica. Kako bi se obranio, uplašeni dječak podigao je ruku za koju ga je pas još jednom ugrizao – govore nam usplahireni mještani.

Dječaka je obitelj odmah prevezla u Đurđevac u Dom zdravlja, a on je proslijeđen u Koprivnicu. Srećom, ustanovljene su lakše ozljede i dječak je pušten na kućnu njegu.

Mjesto gdje se napad dogodio // Foto: Jurica Karan

Jedan od mještana izjavio je kako je često dolazio kod dotične obitelji i pas nikad nije pokazivao neke grubosti, uvijek se motao oko nogu i moglo ga se ‘podragati’. Što mu se dogodilo kod susreta s dječakom kojeg zasigurno jako dobro poznaje – ostaje nepoznato.

Izvješće službenika PU Đurđevac bit će dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, no činjenica jest da je pas bio pod kontrolom, na lancu i u tom pogledu 35-godišnji vlasnik psa ne bi trebao odgovarati za ovaj nesrećan slučaj. Sama nesreća i ozljeda sina sama je po sebi velika kazna.

Foto: Jurica Karan

čitam...