23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pehar grada Koprivnice Kristini Grilec Emer
P

Ne propustite

Konjički klubovi Koprivnica i Galop Team Koprivnica su 11. i 12. svibnja u sklopu manifestacije „Dani Travnjaka” organizirali III. kolo Croatia Cupa u preponskom jahanju te Pehar Grada Koprivnice.

U dva dana natjecalja obilježenog promjenjivim vremenom s kišom startalo je ukupno 120 natjecateljski parova u ukupno 9 utakmica.

Utakmicu koja se boduje za seniorski Croatia Cup pobijedila je Janka Krašovec (KK Aperion) s Limited Edition, druga Antea Šimleša (KK Sv. Juraj) s Tarom, treći Renato Levanić (KK Zagreb) s Las Vegas. Poredak u prva tri mjesta seniorskog Croatia Cupa se tako i nakon III. kola nije promijenio, prva je s maksimalnim brojem bodova Janka Krašovec, druga Antea Šimleša, te treći Denis Gugić (KK Karoca).

U junirskom Croatia Cupu osvojivši 10 bodova u III. kolu Laura Dragičević (Purgerski KK) popela se na treće mjesto, 6 bodova bilo je dovoljno Franu Zvonimiru Jukiću (KK Sv. Juraj) da ostane na drugom mjestu, odnosno 7 bodova Nini Madirazza (KK Sv. Juraj) da ostane na prvom mjestu. Iznenađenje bila je Lea Zagorec (KK Špar) koja je osvojila prvih 8 bodova i priključila se konkurenciji juniora.

Najzahtjevniju utakmicu ovog dvodnevnog natjecanja, utakmicu kategorije M, visine prepona 130cm na dva baraža i Pehar Grada Koprivnice osvojila je na „majčin dan” mlada majka Kristina Grilec Emer (KK Sv. Juraj) s Cayenneom, dok je drugo i treće mjesto zauzela Antea Šimleša s Tarom i Lady Liberty.

Postavljač parkura bio je Christian Barbić, sudački kolegij u sastavu: Sanja Olujić, Samantha Veliki i Mladen Brezić, a steward Latica Ivković.

IV. kolo Croatia Cupa organizirat će 27. i 28. srpanja KK Trajbar Team u Zaprešiću.

U Galop teamu zadovoljni rezultatima

Konjički klub Galop team Koprivnica ovim je turnirom započeo ovogodišnju natjecateljsku sezonu, a predstavilo ga je pet jahača i sedam konja.

Usprkos lošim vremenskim uvjetima, prvi natjecateljski dan nastupilo je 4 jahača sa 6 konja: Karla Frtalić na grlu Lucky Love II, Roberta Marija Šunjić na grlu Zafir, Sanja Kavur na grlu Cana i Tomislav Kavur na grlima Amor, Cortesia i Conquest of paradise.

Karla Frtalić na kobili Lucky love II // Foto: KK Galop teamU utakmici visine 0,80 cm tri natjecateljska para Galop team-a podijelila su prvo mjesto prošavši parkur bez kaznenih bodova- Karla Frtalić i Lucky Love II, Sanja Kavur i Cana te Tomislav Kavur i Cortesia. Dobar rezultat u ovoj utakmici ostvarili su i Roberta Marija Šunjić sa Zafirom i Tomislav Kavur s Amorom i Conquest of paradiseom, srušivši samo jednu preponu. Za Robertu Mariju Šunjić i Karlu Frtalić ovo je bio prvi natjecateljski nastup pa je time zadovoljstvo zbog njihovog dobrog rezultata još veće. No, osim za juniorske natjecateljice Robertu i Karlu, ovo je prvi sportski nastup i za petogodišnju kobilu Cortesiu, koja se, zahvaljujući odličnom prolasku parkura, pokazala kao jedno od perspektivnijih grla iz uzgoja Ergele Galop.

Na utakmici visine 100 cm nastupili su seniori Sanja Kavur na grlu Cana i Tomislav Kavur na grlima Amor i Conquest of paradise.

Drugog natjecateljskog dana turnira Galop team su predstavljala dva natjecateljska para: juniorka Lucija Frtalić s Lucky Love II i senior Tomislav Kavur na grlu Abba II.

Lucija i njena Lucky Love II završile su utakmicu visine 1 metar bez kaznenih bodova i tako podijelile prvo mjesto s još nekoliko jahača istog rezultata. Lucija je po prvi put nastupila i na utakmici visine 110 cm.

Tomislav Kavur se na grlu Abba II plasirao na 4. mjesto u utakmici visine 110 cm, prošavši osnovni parkur bez kaznenih bodova. Na utakmici visine 120 cm Tomislav i Abba II zauzeli su 6. mjesto s četiri kaznena boda zbog rušenja jedne prepone.

U konjičkom klubu Galop team Koprivnica zadovoljni su početnim rezulatima ove natjecateljske sezone. Također, nadaju se da će održavanje ovakvih manifestacija u našem gradu omogućiti popularizaciju ove prekrasne sportske discipline.

KOMPLETNI REZULTATI

Izvor: Hrvatski konjički savez

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×