Potpisivanje ugovora

Pet općina ušlo u partnerstvo s Komunalcem, dobit će sve usluge koje imaju Koprivničanci, Jakšić: Ovako pomažemo njihovom gospodarstvu i stanovnicima

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je ovo partnerstvo na obostranu korist, a također je i pokazatelj da se brine za stanovnike općina i želi im se podići standard i kvaliteta života.

10:31h
0
Foto: Sanjin Bojić

Pet općina, Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Legrad, Drnje i Đelekovec, danas su s koprivničkim Komunalcem potpisali ugovor kojim će njihovi stanovnici dobiti iste usluge kao što ih imaju i građani Koprivnice.

Tako će od 1. studenoga te općine imati iste uvjete, usluge, prava i cijene odvoza otpada koje će imati i Koprivničanci, a kako je rekla predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, za Komunalac to znači povećanje prihoda i čuvanje radnih mjesta. Svaka od tih općina sada ima poslovni udio u Komunalcu, a on je vrijedan 189.000 kuna.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je ovo partnerstvo na obostranu korist, a također je i pokazatelj da se brine za stanovnike općina i želi im se podići standard i kvaliteta života.

Mišel Jakšić // Foto: Sanjin Bojić

– Koprivnica je svjesna svoje usluge motora razvoja ove županije i ove regije, svjesni smo da smo srce Podravine, ali isto tako znamo da bez snažnih općina u okruženju neće biti ni snažne Koprivnice. Moja mantra da su nam općine važne nije samo deklaratorna, kako je to često u hrvatskoj politici. Vjerujem da je ovo to gdje prelazimo iz deklaratornog modela zajedništva i suradnje na stvarni model partnerstva. Veliko mi je zadovoljstvo što su općine iskazale spremnost i interes da budu partneri Koprivnice i uđu u vlasničku strukturu Komunalca. S aspekta grada, ovo nama ne znači samo suradnju nego i to da širimo poslovanje i održivost Komunalca i tako ćemo nastaviti čuvati trend toga da je Komunalac najjače komunalno poduzeće po svojim rezultatima i prihodima u ovoj regiji. Općinama nudimo cijeli paket usluga kakav je i u Koprivnici, a tako sigurno pomažemo i njihovom gospodarstvu i ljudima koji tamo obitavaju – rekao Jakšić.

Foto: Sanjin Bojić

Zašto su se općine odlučile na partnerstvo s Komunalcem pojasnio je načelnik Legrada Ivan Sabolić.

– Danas više nije cilj samo ljudima odvesti smeće s kućnog praga nego da im ponudimo cijeli dijapazon usluga koje oni trebaju, reciklažno dvorište, kante i kontenjere, odvajanje na kućnom pragu, a to smo prepoznali u koprivničkom Komunalcu. Zahvaljujem se i Komunalcu koji je prepoznao nas kao partnere, na obostrano zadaovoljstvo, ali i ono što je najvažnije, na zadovoljstvo svih naših stanovnika – smatra Sabolić.

Zadovoljni su suradnjom i načelnik Koprivničkih Bregi Mario Hudić, Zdravko Brljek iz Novigrada Podravskog, Štefica Sirutka iz Đelekovca te načelnik Drnja Petar Dombaj.

– Pitanje gospodarenja otpadom preveliko je pitanje za male općine, no imamo sada većeg partnera u gradu Koprivnici. Sami po sebi to jednostavno ne bi mogli rješavati – zaključio je Dombaj.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić

čitam...