25.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tjedan groblja

Petrić održao predavanje o višestoljetnom razvoju Grada i nastajanju groblja
P

Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti o važnosti groblja, njihovih arhitektonskih rješenja, umjetničkih spomenika te povijesnih činjenica vezanih uz nastanak i razvoj grobnih cjelina

Ne propustite

GKP Komunalac od travnja 2017. član je međunarodne europske udruge značajnih povijesnih groblja ASCE te se iz tog razloga pridružio akciji Tjedan upoznavanja groblja Europe.

Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti o važnosti groblja, njihovih arhitektonskih rješenja, umjetničkih spomenika te povijesnih činjenica vezanih uz nastanak i razvoj grobnih cjelina.

Prvog dana lipnja Komunalac je s povjesničarom Hrvojem Petrićem, održao edukativnu šetnju i upoznavanje s grobljem tijekom koje je bilo prikazano nekoliko grobnih mjesta, specifičnih po kulturološkom ili povijesnom značaju.

Kratko predavanje o višestoljetnom razvoju Grada i nastajanju koprivničkih groblja Petrić je održao u kapeli Svetog Duha, a potom je započela edukativna šetnja grobljem. Obiteljske grobnice, kapele, odnosno mauzoleji, posljednje su počivalište poznatih Koprivničanaca i zadnji su svjedoci njihova postojanja.

Edukativnu šetnju posjetila je direktorica sektora zelenih površina, groblja i tržnice, Tanja Vukušić sa svojim suradnicima te klub umirovljenika Gradskog društva Crvenog križa „Volonter – penzioner“.  Smutek – domaći kutek za sve je posjetitelje osigurao finu domaću zlevanku.

Ova je manifestacija jedinstvena prilika da se građani našega grada upoznaju s bogatstvom poviješću, visokim umjetničkim, kulturološkim i antropologijskim djelima koje krije naše groblje te da građani Koprivnice i kroz ovaj segment života nauče ili se podsjete na generacije koje su gradile ovaj grad.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Brijuni i Brač

Koprivnički vatrogasci i ove godine čuvaju Jadran od požara, počela redovna dislokacija

Počela je prva smjena redovne ljetne dislokacije koprivničkih dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca na otočju Brijuni i u Supetru na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×