Pijan vrijeđao i napao policajca koji ga je isključio iz prometa, zaradio tri prijave

07:43h
0
Ilustracija

Alkoholiziranom vozaču nije bilo dovoljno što ga je policija uhvatila u prekršaju, nego je još vrijeđao i fizički napao policijskog službenika.

Incident se dogodio prošle subote, 12. rujna, oko 23 sata u Goli. Policija je izvijestila kako je 58-godišnjak, nakon što je isključen iz prometa zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola, ”u cilju bijega” napao policijskog službenika.

Vozač je upravljao teretnim vozilo Peugeot Boxer pod utjecajem alkohola od 2,29 promila. Policajac ga je isključio iz prometa, ali se on oglušio na tu naredbu, te mu je rekao da će se odvesti kući jer živi u susjednom selu.

Nakon toga je počeo vrijeđati policajca, a potom ga je udario rukama u prsa te ga je odgurnuo. Nad 58-godišnjakom su upotrebljena sredstva prisile te je doveden u policijske prostorije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 58-godišnjaka će zbog napada na službenu osobu biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, te mu prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Osim toga, zaradit će i prijavu zbof vožnje u alkoholiziranom stanju te zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja ovlaštenih službenih osoba.