MNOŠTVO PREKRŠAJA

Pijanom mopedistu prijeti brutalna kazna do 63 tisuće kuna ili do 120 dana zatvora, evo što je krivo učinio

S obzirom na to da su sumnjali kako će nastaviti s činjenjem prekršaja, a i radi se o recidivistu, uhićen je i doveden u policijsku postaju.

09:50h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg u utorak su, oko 16 sati, u Madaraševcu zaustavili 48-godišnjeg vozača mopeda. Utvrdili su kako je vozio bez zaštitne kacige te pod utjecajem alkohola od 1,98 promila. Osim toga, vozilo nije bilo registrirano niti je imalo policu obaveznog osiguranja. Muškarac, pak, nije položio vozački ispit.

S obzirom na to da su sumnjali kako će nastaviti s činjenjem prekršaja, a i radi se o recidivistu, uhićen je i doveden u policijsku postaju. Dan kasnije, jučer, doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je nakon saslušanja određeno sedam dana dugo zadržavanje.

U izvješću Policijske uprave varaždinske stoji kako mu za počinjene prekršaje prijeti novčana kazna do 63 tisuće kuna ili do 120 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i izricanje negativnih prekršajnih bodova te nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od dvije godine.

čitam...