24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ususret uskrsu

Pisani podravski vuzem okupio velik broj zainteresiranih sudionica koje su uživale u ukrašavanju pisanica pomoću voska
P

O običajima i postupcima vezanim uz uskrsne blagdane govorila je etnologinja Vesna Peršić Kovač, a u radionici su sudjelovale članice KUD-a Hlebine, Udruge žena Đelekovec, KUD-a Delovi i udruge Hrvatsko srce Molve te nekolicina zainteresiranih građana

Ne propustite

U Galeriji naivne umjetnosti Hlebine održana je prigodna radionica pod nazivom Pisani podravski Vuzem okupila je šezdesetak sudionica koje su imale prilike naučiti ukrašavanje uskršnjih pisanica pomoću voska.

Ova radionica primjer je uključivanja Muzeja grada Koprivnice kao baštinske ustanove čija je uloga posredovanje i pružanje podrške u tom procesu. Tijekom radionice prezentiran je način izrade pisanica iz Molvi i Đelekovca, a nositeljice aktivnosti bile su Spomenka Žufika (Hrvatsko srce Molve) i Ljubica Celiščak (Udruga žena Đelekovec). Osim pisanica prikazan je dio običaja vezan uz pred uskrsno razdoblje, odnosno Cvjetnicu kroz prezentaciju načina izrade i ukrašavanja pušleka od grančica i cvijeća koje su djevojčice i djevojke nosile na blagoslov.

O običajima i postupcima vezanim uz uskrsne blagdane govorila je etnologinja Vesna Peršić Kovač, a u radionici su sudjelovale članice KUD-a Hlebine, Udruge žena Đelekovec, KUD-a Delovi i udruge Hrvatsko srce Molve te nekolicina zainteresiranih građana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nesreća

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se plovni bager na šljunčari, radnici i vatrogasci bore se protiv buktinje

Zapalio se plovni bager na šljunčari u Gabajevoj Gredi. Kako doznajemo s mjesta događaja, plamen je buknuo na stroju, a...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×