9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pisanica od srca postavljena u mađarskom gradiću Letenyeu
P

Ne propustite

Izuzetno dobra suradnja Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije s Centrom za kulturu mađarskog pograničnog gradića Letenye nastavljena je postavljanjem jedne manje „Pisanice od srca” u gradskoj knjižnici u srijedu, 1. travnja.

O suradnji započetoj prošle godine govorili su direktor Centra za kulturu Dömők Joszef i gradonačelnik grada Letenye Farkas Szilárd, a o projektu „Pisanica od srca” i naivnom slikarstvu govorio je direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.

Zamjenik župana Ivan Pal zahvalio je na gostoprimstvu te istaknuo dobre odnose i suradnju dvaju naroda, sa posebnim osvrtom na pograničnu suradnju kao i na suradnju sa članovima Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj. Svečanosti je prisustvovala zastupnica Hrvatske samouprave županije Zala Katarina Konczer.

Za dobar ugođaj brinuli su mladi tamburaši – Nagykanizsa Tamburazenkar iz istoimenog mađarskog grada. „Pisanica od srca” koju su 2012. godine oslikali Josip Gregurić i Zlatko Štrfiček ostaje u ovom pomurskom mjestu do kraja travnja ove godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×