Naiva u malom Pragu

Pisanica od srca stigla i do češkog Olomouca

Pisanicu su oslikali Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika, članovi Molvarskog likovnog kruga.

08:08h
0
Foto: TZ KKŽ

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske i predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Pragu, Pisanica od srca postavljena je na glavnom trgu češkog grada Olomouca, Horní námĕstí.

Na prijemu koji je priredio gradonačelnik Olomouca Antonín Stanĕk sa svojim najbližim suradnicima, sudjelovali su i veleposlanica RH u Pragu Ines Troha, s prvom tajnicom Stjepankom Nenadić, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota i viši stručni suradnik TZ KKŽ Krešimir Blažek.

U prigodnim izlaganjima gradonačelnik i veleposlanica RH istaknuli su izuzetno dobru dosadašnju suradnju s željom da se ona i poveća. Zahvaljujući na poklonu, Stanĕk je izrazio želju za produbljivanjem suradnje na kulturnom i gospodarskom planu.

Foto: TZ KKŽ

Darko Sobota je prisutne upoznao s projektom Pisanica od srca, izrazivši zadovoljstvo da se je i Olomouc našao na popisu mjesta u kojima su pisanice.

Nakon prijema svečano je raskrivena Pisanica od srca čije postavljanje je financijski pomogla HTZ. Pisanicu su oslikali Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika, članovi Molvarskog likovnog kruga.