epidemija

Pitali smo članove županijskog Stožera bi li se cijepili pred kamerama, evo što su rekli

Kod nekih postoji bojazan od cjepiva, a kako bi se ista odagnala članovi nacionalnog Stožera, Markotić, Capak i Božinović, pristali su se cijepiti pred kamerama, ako treba.

11:11h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Dan kad će cjepivo za koronavirus stići u Hrvatsku sve je bliže. Kod nekih postoji bojazan od cjepiva, a kako bi se ista odagnala članovi nacionalnog Stožera, Markotić, Capak i Božinović, pristali su se cijepiti pred kamerama, ako treba. Istu stvar upitali smo članove našeg županijskog Stožera civilne zaštite.


Načelnik Stožera, dožupan Ratimir Ljubić otvorenih ruku pristao je na takvu opciju.

Normalno, dapače, ako to nekome znači, vrlo rado. Ako je potrebno, ako će to potaknuti ljude da se cijepe – vrlo rado – riječi su načelnika Stožera. Glavna županijska epidemiologinja Draženka Vadla također je bila jasna.

Normalno da bih pristala – rekla je.

Pitali smo i župana Darka Korena koji nam je izjavio sljedeće:

Cijepit ću se kad po prioritetu dođem na red. I to ne moram učiniti pred kamerom, to mi je predstava koja je sad očito u modi – poručio je.

Cjepivo će u našu županiju stići kad i u ostatak države. Napravit će se lista prioriteta, prvi su zdravstveni radnici, djelatnici, ali i štićenici domova za starije i nemoćne te rizične grupe koje trebaju lijek.

 

čitam...