Pitomača // U nedjelju svi na sajam U posjetu starim vremenima

13:29h
0
foto: Pitomaca.hr

 

Ako za vikend nemate nikakvih planova, u nedjelju svakako posjetite sajam tradicionalne enogastronomije i baštine U posjetu starim vremenima u Pitomači. Ovaj se sajam, u organizaciji Turističke zajednice u Pitomači, održava 13-tu godinu zaredom, a program počinje u 10.30 sati, na Trgu kralja Tomislava.

Promocijom i održavanjem ove manifestacije nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti potrošnja i vrednovanje autohtonih i lokalnih prehrambenih proizvoda. Ujedno se podržavaju lokalne udruge, OPG-i i vinarije u ustrajnosti i kreativnosti očuvanja baštine te osmišljavanju novih proizvoda.

– Pozivam sve da ne propuste sajam, dođu vidjeti kako su živjeli naši stari, a uz to se i dobro zabave – rekao nam je Željko Grgačić, načelnik općine Pitomača.

U bogatom programu, koji počinje svečanim otvaranjem i nastavlja se do 17. sati, svi posjetitelji će moći uživati u brojnim zanimljivim izvedbama pjesama, plesova i igrokaza kulturno-umjetničkih društava. Posjetitelji će moći uživati u degustaciji jela i vina uz kotizaciju od 20 kuna, za što će dobiti staklenu vinsku čašu s logom Pitomačkih vinskih puteva.

U 14 sati počinje natjecanje u tradicionalnim plesovima – valceru, polki i čardašu, a vrhunac kulturno umjetničkog programa je izvedba velikog zajedničkog kola u kojoj sudjeluju svi sudionici programa.

Glazbom će nas, uz zvuke cimbula, violine i tambure, u stara vremena vratiti Podravski mužikaši.

Dođite i osjetite doživljaj starih vremena.

čitam...