Obiteljski biznis

Pitomačka tvrtka Herbarium dobitnik Zlatne kune

12:10h
0
Dobitnici Zlatne kune, Denis Nemčević iz Herbariuma desno // Foto: Pitomaca.hr

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, u srijedu, je održana je 87. svečana sjednica Gospodarskog vijeća, na kojoj su najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije u 2014. godini uručene plakete Zlatna kuna.

Zlatne kune dobili su obiteljska tvrtka Dam iz Lozana, koja se bavi proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja, obiteljska tvrtka Herbarium iz Pitomače, koja djeluje u sklopu Spider grupe, a bavi se proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja i proizvodnjom čajeva te tvrtka Hrvatski duhani iz Virovitice, koja se bavi proizvodnjom fermentiranog duhana.

Uz predsjednika HGK- Županijske komore Virovitica Ivana Slamića, nagrade dobitnicima uručio je i potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić, a svečanoj sjednici nazočila je i zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, te načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

Tom prigodom promovirana je i 19. publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2014. godini“, koju je izradio Odjel za makroekonomske analize HGK – Županijske komore Virovitica.

čitam...