24 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pješice iz Litve prema Međugorju
P

Ne propustite

Hodočasnici iz Litve, njih 25, krenulo je prije 60 dana pješice putem Međugorja. Na ovaj put dug 2300 kilometara odlučili su se 24. lipnja, a planirani dolazak u Hrvatsko svetište određen je za 11. rujna. Sa sobom nose drveni križ velik 2,5 metra, težak 30-tak kilograma i dvije skulpture Djevice Marije prenoseći svijetu poruku mira i ljubavi. U svakom mjestu kroz koje prođu mještanima nude da dodirom raspela zažele neku želju, a sve prikupljene želje će prenijeti u Međugorsko svetište nadajući da će svaka biti blagoslovljena i ispunjena. Svaki dan prođu između 30 i 40 kilometara,a u Koprivnicu su stigli iz mađarskog grada Nagyatad.

Zbog napornog puta i istrošene obuće dvije osobe odlučile su stare zamijeniti novima, no zbog visokih cijena nažalost nisu ih kupile, pa put nastavile u starim. Nakon kratkog odmora u centru grada krenuli su putem Močila gdje ih je dočekao župnik župe Močile te im ponudio okrjepu i zasluženi počinak. Najmlađi hodočasnici imaju svega 20-tak godina, a najstariji 60-tak. Nakon odmora kreću prema Ludbregu, te nakon toga putem Međugorja. Ovaj hvalevrijedan pohod sigurno je pozitivna vijest i daje ljudima potrebnu nadu da još uvijek postoje lijepe i pozitivne stvari koje svakako treba podržavati. Sretan im put!

foto: Ivan Brkić

{vsig}fun/08-2011/110822-hodocasnici{/vsig}

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imitiranje prirode

FOTO/VIDEO Dragicu permakultura vodi u sađenju vrta: Biljke štite jedna drugu, a imam i trik za puževe

Znate li što je permakultura? Dragica Strmečki iz Koprivnice sa sestrom Josipom ove je godine po prvi put posadila...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×