20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
koronavirus

Plenković o inicijativi sudaca: To je pokušaj da se opstruira rad Vlade, oporba gotovo da navija za koronu
P

Četvrta teza, po meni najgora jer je najneprimjerenija i najosjetljivija, a to je ova orkestrirana kampanja u kojoj oporba gotovo navija za koronu, takav dojam imam, to je neodgovorno.

Ne propustite

Upitan za komentar informacije o tome da je Ustavni sud pokrenuo postupak ocjene ustavnosti mjera koje je Stožer civilne zaštite donio tijekom koronakrize, koju je u međuvremenu demantirao predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, premijer Andrej Plenković ustvrdio je kako je u pitanju još jedan pokušaj oporbe da opstruira rad Vlade.

– To je pokušaj oporbe da opstruira rad Vlade. Prva debata bila je na tu temu. Imali smo tzv. ustavnopravni i pravni aspekt zaštite pučanstva od zaraznih bolesti, sve što smo donosili bilo je u skladu s Ustavom i zakonom i osiguralo je Hrvatskoj odličan stožer, odlične mjere, minimaliziranje štete. Tu prvu bitku je oporba teško izgubila – rekao je on.

U ustavnopravnom smislu Vlada je bila u pravu, a ovo je još jedan pokušaj na trgu tih inicijativa od prije tri mjeseca nakon što je Sabor izglasao amandmane vezane uz Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Druga opstrukcija odnosila se na širenje panike zbog nedostaka zaštitne opreme, to je riješila Vlada. U Hrvatsku su slijetali avioni iz Kine, brodovi, nitko u zdravstvenom ili civilnom sustavu nije bio u situaciji da nešto nedostaje. Hrvatska ima svega i više nego dovoljno.

Potom su uslijedile teze o ekonomskim mjerama. Za razliku od njihovih strahova i prognoza da će Hrvatska imati 400 tisuća nezaposlenih, isplaćeno je više od dvije milijarde kuna naknada radnicima u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Premostili smo krizu.

Četvrta teza, po meni najgora jer je najneprimjerenija i najosjetljivija, a to je ova orkestrirana kampanja u kojoj oporba gotovo navija za koronu, takav dojam imam, to je neodgovorno. Žele politizirati bilo koju situaciju, to je ključna razlika između nas koji odgovorno brinemo i onih koji su imali krive procjene po bilo kojoj od ovih tema”, rekao je Andrej Plenković.

Naglasio je da ga ne brine postupak koji traže neki suci Ustavnog suda jer je, kaže, “siguran da će Ustavni sud, kad uzme sve u obzir kao i sva očitovanja Vlade, uvjeren sam da je sve u skladu sa zakonom”.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×