Međunarodna liga

Pobjeda i poraz Koprivničanki na domaćem parketu

14:44h
0
Foto: Ekipe Krke, Maribora, Viškova i Koprivnice // ŽKK Koprivnica
Foto: Ekipe Krke, Maribora, Viškova i Koprivnice // ŽKK Koprivnica

Koprivnica je u nedjelju ugostila peti krug, odnosno deveto i deseto kolo, Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige za mlađe kadetkinje.

Uz domaću ekipu Koprivnice, u dvorani Branimir nastupilo je Viškovo te gošće iz Slovenije, Krka i Maribor. Koprivničanke su upisale pobjedu i poraz, dok je najuspješniji, s dvije pobjede, bio Maribor.

Domaće košarkašice prvi su dvoboj odradile protiv slovenske Krke u kojem su već nakon prve četvrtine stvorile prednost od šest koševa. Nakon uspavanog starta gošće se vraćaju te sljedeće dvije četvrtine završavaju s ukupnih 31:15, što se, unatoč pozitivnom kraju Koprivnice, pokazalo nedostižnim. Susret je završio rezultatom 55:50 u korist gostiju.

U drugom su susretu Koprivničanke iskoristile brojne tehničke pogreške ekipe Viškova te stigle do slavlja od 65:54. Domaće igračice sigurnu prednost gradile su sve do završnog dijela utakmice, a parketom je dominirala Triplat s čak 27 koševa.

U preostala dva jučerašnja susreta uvjerljive pobjede zabilježile su Mariborke. Rezultatom 77:54 nadigrale su Krku, dok je 53:34 bilo dovoljno za svladavanje Viškova.

Nakon petog kruga i osam odigranih utakmica, ekipa Koprivnice jučerašnjom je pobjedom stigla do omjera 2-6, preskočivši na četvrtoj poziciji Viškovo. Maribor je drugi, Krka treća, dok je Zagreb sa stopostotnim učinkom i dalje u uvjerljivom vodstvu.

čitam...