‘Pobjeda svih nas’ // Gradsko vijeće Koprivnice jednoglasno prihvatilo sporazum o Piškornici

14:35h
0
Gradonačelnica Vesna Želježnjak (dolje desno) sa zamjenicima Melitom Samoborec i Mišelom Jakšićem, u gornjem redu s desna sjede Maja Hleb, Mladen Jozinović i Krunoslav Kunštić // Foto: Koprivnica.net

Bila je to jedna od rijetkih prilika u kojima gradska vlast Koprivnice i oporba iskazuju jedinstvo. U četvrtak je na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice jednoglasno prihvaćen Sporazuma između Grada Koprivnice, Komunalca, Općine Koprivnički Ivanec, Piškornice d.o.o. i Piškornice – sanacijsko odlagalište j.d.o.o.

– Piškornica je vrlo bitan projekt za Koprivnicu i sve njene građane. Moramo se izdići iznad svih političkih razračunavanja. Ovdje nema politike, odluka koju ćemo donijeti bit će zasluga svih naših građana. Svi mi iz političkih stranaka uvijek govorimo da smo na dobrobit naših građana, bez obzira na boje koje nosimo. Svi projekti, i Sveučilište Sjever i Piškornica, pokazat će da zaista stojimo na usluzi našim građanima. Tim koji je na ovome radio zadnjih par godina zaslužuje pohvale, a Grad Koprivnica će nakon ove odluke ići u smanjenje cijene smeća – rekla je u svom govoru gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak.

Na sjednicu su u koprivničku Gradsku vijećnicu zajedno stigli gradonačelnica Želježnjak, njeni zamjenici Mišel Jakšić i Melita Samoborec, direktorica Komunalca Maja Hleb, direktor RCGO-a Piškornica Mladen Jozinović te odvjetnik Grada Koprivnice Krunoslav Kunštić.

– Bila mi je čast biti dio tima koji je ovu priču uspio dovesti do kraja nakon više od 10 godina natezanja i navlačenja. Direktor Jozinović je pokazao mudrost, a pobijedili smo svi mi koje su birali građani ovoga grada, jednako tu mislim i na vlast Grada Koprivnice i na oporbu. Uvjeren sam da i danas možemo nadići sve političke razlike i donijeti jednoglasnu odluku. Cilj i interes gradske vlasti je da projekt Piškornica profunkcionira što prije – naglasio je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Dodao je kako je Jozinović obećao da će se u radu Piškornice poštivati svi ekološki standardi, te je kazao kako ”zelena ekonomija” donosi nova radna mjesta u Hrvatskoj.

– Daj Bože da se to ostvari i u Koprivnici.

Jakšić je napomenuo kako su građani 30-ak godina ulagali u odlagalište Piškornica te se gradska vlast borila kako bi se to ulaganje priznalo. Nije želio previše govoriti o brojkama (”sve piše u sporazumu”), no riječ je o milijun kuna gotovine te oko 18,5 milijuna kuna koje bi Komunalac trebao dobiti kao kompenzaciju kroz odlaganje otpada.

– Od 8 do 10 posto bit će manji računi za odvoz smeća. Ovo je pobjeda svih nas, ovo je pobjeda građana Grada Koprivnice. Jozinoviću i njegovom timu želim da projekt uspije, te da i dalje ima pouzdanog partnera u Koprivnici i u Komunalcu – zaključio je Jakšić.

Laburist Darko Tetec je u raspravi istaknuo ekološku i gospodarsku važnost Piškornice.

– Sigurno će doći do novih zapošljavanja i slijevat će se određena sredstva u proračune grada, općina i županije, a mislim da ćemo u budućnosti, osobito naša djeca i unuci, zahvaljujući Regionalnom centru za zbrinjavanje otpada imati zdraviji život – kazao je Tetec.

Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak tražila je i dobila jednoglasnu odluku o Piškornici // Foto: Koprivnica.net