15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
bliži se uskrs

Počela je kupnja riba za nadolazeće blagdane! U ribarnici kažu da se kupuje naveliko, dok se kupci jadaju da je sve otišlo gore, osim plaća i mirovina
P

U koprivničkoj ribarnici istaknuli da ima svih riba, osim srdela

Ne propustite

Zbog inflacije namirnice su proteklih mjeseci poskupjele, a time i uskrsna košarica koju nezavisni sindikati izračunavaju svake godine uoči blagdana. Takva je situacija i s nadolazećim uskrsnim blagdanima, a prema procjenama tročlana obitelj će u prosjeku potrošiti oko 200 eura. Oni s manje prihoda čak duplo manje, oko 100 eura, dok je najluksuznija 328 eura.

Koprivničanci se već naveliko pripremaju za blagdane, a kada su u pitanju ribe koja se tradicionalno jede na Veliki petak, mnogi su ih već počeli kupovati što nam je i potvrdila gužva u ribarnici na koprivničkoj tržnici.

U ribarnici su istaknuli da ima svih riba, osim srdela.

Plac
Foto: Ivan Balija

– Svega ima, sve se kupuje, a cijene nisu puno od prošle godine otišle gore. One ribe koje su poskupjele razlog je dobavljač, a onda i mi moramo dići cijene. No sve se prodaje, posla ima i mi smo zadovoljni – govori Jadranka Ciglar.

Najviše se kupuju one slatkovodne zbog povoljnije cijene, kao što je šaran, pastrva, no dobro idu i morske ribe kao brancini i orade.

Ističe da nema izlova srdela zbog punog mjeseca i nisu uopće sigurni hoće li ih biti do kraja tjedna.

Što se tiče cijene riba, oslić se može kupiti za 11,94 eura za kilu, pastrva za 9,29 eura, orada 11,28 eura, a file soma 11,94 eura za kilu. Tu su još i grgeč, losos, skuša…

Plac
Foto: Ivan Balija

Kada su u pitanju kupci, oni se već pripremaju za nadolazeće blagdane, sudeći po gužvi na koju smo naišli.

– Od ribe kupujem ili oslića, srdele ili šarana. Iako još nisam bila u kupovini za Uskrs, vidjela sam da su skupe kada sam ih kupovala prošli tjedan – kaže nam Mirjana Jakopanec.

Plac
Mirjana Jakopanec // Foto: Ivan Balija

Dodaje da neće pretjerivati što se tiče pripreme hrane, nego će kuhati za svaki dan posebno.

Marta Ištvan pak kaže da ne kupuje ribu samo uoči blagdana, nego oko tri puta tjedno.

– Volim jesti ribu, a ove godine su malo previše poskupile. Ne smijem jesti svinjetinu, onda mi ostaje piletina i riba. I moj tata je volio jesti ribu kao i ja. Od ribe kupujem oradu i brancina. Jedem bijelu ribu zbog zdravstvenih razloga. Skuplje je, ali se kupuje ako se mora – poručuje.

Kaže da je uvidjela da su i cijene mesa otišle gore.

Plac
Marta Ištvan // Foto: Ivan Balija

– Samo mirovine i plaće ne idu gore, to malo šteka i na tome bi trebalo poraditi – ističe.

Na tržnici smo sreli i gospodina Zdravka koji kaže da je cijela bit blagdana upravo Uskrs.

– Ne kupujem ribu ni ne trošim za blagdane, nego je uobičajeno. Meni je blagdan Uskrs, nevezano za materijalno. Meni je samo razlika što su blagdanski dani – poručio je.

Plac
Zdravko // Foto: Ivan Balija
Ribarnica
Foto: Ivan Balija
Ribarnica
Foto: Ivan Balija

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan imendan sretnom trojcu!

Ozana, Marko i Ljubomir danas slave imendan. Ozana je izvanredna, revna, zabavna, draga i ambiciozna osoba. Marko je moderna, sjajna, racionalna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×