11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ljetne temperature

Počela žetvena sezona, vatrogasci u pasivnoj pripravnosti
P

Koprivnički dobrovoljni vatrogasci, prema potrebi i situaciji na terenu kojeg pokrivaju, obilazit će polja te područja s povećanom opasnosti od požara te na taj način doprinijeti boljoj protupožarnoj zaštiti grada Koprivnice

Ne propustite

Pasivna vatrogasna dežurstva povezana s ljetnim temperaturama i žetvenom sezonom počela su ovih dana na području koje pokriva Vatrogasna zajednica grada Koprivnice.

Povećana opasnost od nastanka i širenja požara dolazi s ljetnim mjesecima pa se tako organiziraju dežurstva u dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja ustrojavaju pred žetvenu (turističku) sezonu službe motrenja, ophodnji, izviđanja, obavješćivanja, čuvanja građevina, šumskih površina, žitnih polja te zaštićenih dijelova prirode, a sve zbog pravovremenog otkrivanja, javljanja i reagiranja na gašenje požara kad je u samom začetku.

O broju vatrogasaca te vremenu početka i završetka samog dežurstva odlučuju zapovjednici dobrovoljnih vatrogasnih društava svojom procjenom, a zapovjednici su dužni na vidnom mjestu kod vatrogasnih spremišta istaknuti popis dežurnih dobrovoljnih vatrogasaca. U svojim spremištima dužni su osigurati potrebnu opremu u slučaju da dođe do požara ili neke druge vatrogasne intervencije, prema svojim mogućnostima.

Tako će koprivnički dobrovoljni vatrogasci, prema potrebi i situaciji na terenu kojeg pokrivaju, obilaziti polja te područja s povećanom opasnosti od požara te na taj način doprinijeti boljoj protupožarnoj zaštiti grada Koprivnice.

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice poziva sve građane da budu posebno oprezni, jer je u ljetnim mjesecima mogućnost požara izraženija nego u ostalim mjesecima. Svi oni koji zamijete požar moraju u najkraćem mogućem roku obavijestiti vatrogasce na broj telefona 193 kako bi se što prije započelo s gašenjem te kako bi šteta od požara bila što manja.

Indeks opasnosti od šumskog požara možete pronaći na linku:
https://meteo.hr/podaci.php?section=podaci_agro&param=pozarind&el=karta

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajmo plavi!

FOTO Sunce privuklo brojne navijače, pogledajte tko je došao bodriti Slaven protiv Hajduka

Utakmice protiv Hajduka uvijek su rado posjećene na Apašu. Ništa drukčije nije bilo ni danas, a sunčano vrijeme dodatno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×