29 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PLES

Počeli upisi u novu plesnu sezonu Plesnog kluba Ritam
P

Tijekom siječnja  će se u vrijeme treninga omogućiti prisustvo  svim zainteresiranim budućim plesačima kako bi na otvorenom satu mogli vidjeti kako se koristi glazba u sportske i rekreativne  svrhe

Ne propustite

Plesni klub Ritam iz Đurđevca, član Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, a odnedavno i član Hrvatskog sportskog plesnog saveza, tijekom mjeseca siječnja upisuje nove članovu u sve uzrasne skupine i sve one koje žele kroz glazbu, rekreativni ples i druženje učiniti nešto dobro za sebe i svoje zdravlje.

Tijekom siječnja  će se u vrijeme treninga omogućiti prisustvo  svim zainteresiranim budućim plesačima kako bi na otvorenom satu mogli vidjeti kako se koristi glazba u sportske i rekreativne  svrhe.

Vođeni vrsnim trenerima i plesačima PK Ritam iz Koprivnice, sportski plesači plešu standardne i latinoameričke plesove. Standardni plesovi su: engleski i bečki valcer, quickstep, tango i slowfox, a latinoamerički: cha-cha-cha, jive, samba, rumba i paso doble. Upravo su đurđevački sportski plesači već do sada ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima diljem Hrvatske. Početnici kreću s engleskim valcerom i cha-cha-cha te se postupno uvode ostali plesovi.

Rekreativna grupa žena Fit lady pleše latinsko-američke plesove te salsu, bachatu i kizombu i drži na okupu dva puta tjedno 20-tak Đurđevčanki na ugodnom plesnom druženju.

– Istraživanja su pokazala da ples poboljšava raspoloženje te olakšava simptome narušenog mentalnog ili fizičkog zdravlja. Bez obzira na dobnu skupinu, plesom se izražavaju emocije, pozitivno utječe na mozak i kognitivne sposobnosti, povezuje nas s drugima, smanjuje usamljenost i čini nas sretnijima. Uz to, osobe koje znaju plesati u ključnim društvenim događajima i svečanostima osjećaju se sigurnije, povezanije te imaju jedan osobni i kulturni nivo koji je u današnje doba jako potreban, ističe dr.sc. Ivana Senjan, predsjednica Plesnog kluba Ritam Đurđevac i posebno naglašava da je iznimno koristan za mlade.

– Osnivanjem našeg Kluba oživjela je plesna scena u našem gradu od kojeg imamo svekoliku podršku. No, mi želimo još više za našu djecu u ovoj sportskoj disciplini. Osim  razvoja motoričkih i kognitivnih sposobnosti te lijepog pravilnog držanja, djeca će tijekom plesnih treninga i natjecanja razviti brojne socijalne vještine koje će im kasnije u životu trebati u različitim situacijama. Timski rad, poboljšanje komunikacije i samopouzdanja, odgovornost, razumijevanje te osnove bontona, vještine su koje će im ostati za cijeli život, zaključila je prof. Senjan.

Plesni klub Ritam otvara vrata i poziva nove članove u neki od četiri programa:

plesna grupa za početnike od 6 do 10 godina (ponedjeljkom)

sportski ples za djecu i mlade koji pruža mogućnost natjecanja na turnirima i prvenstvima (ponedjeljkom i srijedom)

društveni plesovi za srednjoškolce i odrasle koji žele razvijati osobnu kulturu plesa (četvrtkom)

Fit lady za sve djevojke i žene željne rekreacije, plesa i druženja uz latino-američke ritmove (ponedjeljkom i srijedom).

Ako želite ispuniti svoje slobodno vrijeme standardnim i latino-američkim plesovima prijavite se na: https://forms.office.com/e/D3yRRMy89G

Informacije na e-mail: ritam.plesniklub@gmail.com ili na 099/7599 440.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Samo odabrane

FOTO Čak 15 skulptura picoka izloženo u galeriji, jedna od njih krasit će obnovljeni đurđevački trg

U galerijskim prostorima Muzeja u Starom gradu izloženo 15 idejnih rješenja koja su pristigla na natječaj za skulpturu picoka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×