24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Počeo europski tjedan
P

Ne propustite

U povodu Europskog tjedna Županijski je savjet za europske integracije u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu pripremio brojne aktivnosti: otvorenje info police, EU štand i štandove obrtnika ispred tržnice, radionice vrtićanaca, predstave, glazbene večeri i brojne druge.

– Glavni je zadatak Savjeta objasniti što za pojedince, ali i cijelu lokalnu zajednicu znači ulazak u Europsku uniju, što nam to znači na društvenom i profesionalnom planu – rekao je predsjednik Savjeta dožupan Ivan Pal.

U Županijskom savjetu vlada pozitivan stav kada je riječ o ulasku u EU s kojom već surađujemo na gospodarskom i društvenom planu, a za potpunu suradnju ostaje još samo onaj formalni dio članstva.

Predstavnik Ministarstva pohvalio Županijski savjet

Predstavnik Ministarstva Pero Bilušić; Foto: Ivan BrkićPredstavnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Pero Bilušić tijekom svog boravka u Županiji pohvali je djelovanje Savjeta koji osim svojih informativnih djelatnosti aktivno sudjeluje u izradi projekata koji će se pokazati važnima po ulasku u EU.

– Cilj Ministarstva je da svi građani budu dobro informirani o EU kako bismo zajedno znali iskoristiti sredstva koja EU nudi svojim novim članicama. Ovaj Savjet dobro obavlja svoje dužnosti što je veoma važno budući da je velik dio sredstava koja dodjeljuje EU namijenjen upravo županijama – naglasio je Bilušić.

Županijski je savjet tako sudjelovao na Glavnoj skupštini asocijacije europskih regija, a planira se i detaljan dogovor s Mađarskom o prekograničnoj suradnji što je zapravo svojevrsna regionalna priprema za EU tijekom koje će se ustanoviti osnovni pravci i točke pristupanja EU.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Molve

FOTO Učenici iz Molvi prisustvovali na okruglom stolu “Gen Z Akademija”, nakon toga uslijedilo je fotografiranje s influenserima

U utorak, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Molve prisustvovali su okruglom stolu pod nazivom "Gen Z Akademija"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×