GERONTODOMAĆICE

Počeo obilazak potrebitih korisnika, M. Mišulin: Važno je razgovarati kako bi stekli povjerenje u vas

Za službene stranice Grada Đurđevac govorila je Mirjana Mišulin, jedna od 25 gerontodomaćica koja brine o sedam korisnika, a koja je zaposlena u drugoj fazi projekta Zaželi koji je gradsko vodstvo prijavilo s Udrugom Mali princ.

08:35h
0
Foto: Grad Đurđevac

Gerontodomaćice su, u sklopu projekta Snaga pomoći 2, započele s obilaskom krajnjih korisnika. Cilj je pomoći i pružati podršku starijim i nemoćnim osobama čime je nastavljen program koji na području Đurđevca traje od 2006. godine.


Za službene stranice Grada Đurđevac govorila je Mirjana Mišulin, jedna od 25 gerontodomaćica koja brine o sedam korisnika, a koja je zaposlena u drugoj fazi projekta Zaželi koji je gradsko vodstvo prijavilo s Udrugom Mali princ. Inače, projekt se provodi na đurđevačkom i području prigradskih naselja. Brine se o 190 korisnika, s time da se prijave i dalje primaju.

– Volim svoj posao gerontodomaćice i njime se bavim već 15 godina. Za to vrijeme brinula sam o ukupno 70 korisnika i mogu reći da ponekad zna biti teško, ali sve je to stvar dogovora i organizacije. Važno je razgovarati s korisnicima i saslušati ih kako bi oni stekli povjerenje u vas – kazala je M. Mišulin, prenosi stranica Grada Đurđevca.

Njezina najstarija korisnica Terezija Sokač ima 89 godina. Nekoliko godina živi sama.

– Sretna sam što imam Mirjanu koja mi pomaže s kućanskim poslovima s obzirom da živim sama. Uvijek je mogu zamoliti za pomoć i razgovarati s njom o svojim problemima, ona mi je kao prava obitelj. Zadovoljna sam i drago mi je što se ovaj projekt provodi kod nas i što se grad na ovaj način brine o nama, starijim građanima – izjavila je T. Sokač.

čitam...