4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Počinje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u koprivničkoj Knjižnici
P

Ne propustite

I ovaj tjedan je Knjižnica i čitaonica ”Fran Galović” pripremila niz zanimljivih događanja za djecu i odrasle. U četvrtak, 15. 10. počinje Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja se obilježava u cijeloj Hrvatskoj sa središnjom temom vezanom uz Međunarodnu godinu svjetlosti i tehnologije zasnovanu na svjetlu koju je proglasila Opća skupština UN-a.

U Mjesecu hrvatske knjige Dječji odjel i Bibliobus pripremaju pravo iznenađenje za svoje članove. Od 15.10. uvode novu uslugu pod nazivom „Vrećica iznenađenja”. U posudbi će se naći po 15 vrećica koje su podijeljene po različitim temama kao što su zdrava prehrana, bonton, svemir, rođendanske zabave i sl. U vrećicama se nalazi nekoliko knjiga, odnosno slikovnica i tematskih priručnika, društvena igra i aktivnost vezana uz temu. „Vrećice iznenađenja” namijenjene su djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi, a djeca i njihovi roditelji i odgajatelji u dječjim vrtićima će ih moći posuditi na rok od 30 dana. Vrećice su donacija tvrtke Hartmann d.o.o., a za njihov je sadržaj i odabir medija zaslužna Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica.

U četvrtak 15.10. obilježavamo i Dan bijelog štapa. Tim će povodom u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije u izlozima Knjižnice biti priređena izložba i reprodukcija zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne osobe. Na taj će način Koprivničanci dobiti priliku čuti kako slijepi i slabovidni „čitaju”.

U četvrtak 15.10. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu bit će održana večer s Melitom Kraus, ilustratoricom i likovnom umjetnicom. Povod njezinom gostovanju su dva izdanja Priče o Golemu o čemu će govoriti dr. sc. Irena Miličić sa Sveučilišta Sjever, a s Melitom Kraus razgovarat će Sanja Švarc-Janjanin, predsjednica Židovske općine u Koprivnici. Večer je organizirana u suradnji sa Židovskom općinom Koprivnica uz Dane židovske kulture i početak Mjeseca hrvatske knjige. Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na susret s Melitom Kraus te da osim toga u izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica pogledaju neuobičajenu izložbu radova ove zanimljive autorice.

U subotu 17.10. u 10 sati u Dječjem odjelu bit će održana kreativna radionica za djecu „Ono si što čitaš – kreiraj svoju idealnu policu knjiga”. Tijekom radionice će djeca uz pomoć knjižničarke Dolores Vrbanić birati omiljene knjige i fotografirati ih različitim uređajima: fotoaparatom, mobitelom i tablet računalom. Fotografije će kasnije obraditi u posebnom računalnom programu i napraviti zajedničku idealnu policu knjiga.

U subotu 17.10. od 9 do 13 sati bit će održana Prva jesenska tržnica knjiga u suradnji sa Šarenim dućanom iz Koprivnice. Zbog velikog interesa građana za prodajom knjiga na ljetnim tržnicama, Knjižnica i Šareni dućan organizirat će i Jesenske tržnice knjiga koje će se održavati svaku 3. subotu u mjesecu. Svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih ispred knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena, a Knjižnica će prodavati svoje otpisane primjerke u Odjelu za odrasle.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

USPJEH

Antonio Kolar i Borna Bojkić opravdali očekivanja na državnom natjecanju iz informatike

Učenici Strukovne škole Đurđevac i ove su godine na državnom natjecanju iz informatike bili uspješni. U kategoriji razvoj softvera...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×