24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
od kraja kolovoza do sredine rujna

Počinje slavljenje svetog Marka Križevčanina, središnja proslava bit će na trgu, Prigorje postaje mjesto okupljanja velikog broja vjernika
P

Ponedjeljak, 11. rujna, rezerviran je za otvorenje međunarodne izložbe sakralnih motiva u čast sv. Marku Križevčaninu i to u dvorani Likovne Galerije. Na njoj će svoje radove izložiti prijatelji, međunarodni akademski slikari, članovi KLK-a te razne udruge slikara iz susjednih županija

Ne propustite

Mnoštvo vjernika okupljat će se ovih dana u prigorskoj metropoli na proslavi povodom svetkovine Sv. Marka Križevčanina.

Program je počeo jučer misom u kapeli  Sv. Marka Križevčanina u 19 sati, a sve naredne dane zaključno s 5. rujna mise će se u isto vrijeme održavati u crkvi svete Ane.

Dan prije proslave velike svetkovine, u srijedu 6. rujna održat će se misno slavlje u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice koju će predvoditi mons. Milan Stipić, vladika grkokatoličke eparhije u Križevcima i mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački

Središnji dio proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina počinje u četvrtak 7. rujna već u osam sati ujutro misnim slavljem u crkvi svete Ane, a od 10.30 sati kreće procesija biskupa i svećenika od konkatedralne crkve Sv. Križa do mjesta proslave.

U 11 sati na rasporedu je veliko misno slavlje na Trgu J. J. Strossmayera kojeg će predvoditi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Proslava se nastavlja isti dan s misom u 19 sati kraj kapele sv. Marka Križevčanina
U sklopu svetkovine sv. Marka Križevčanina, a dodajmo i kako će se tijekom četvrtak održati i  20. susret osoba s invaliditetom Hrvatske “Križevci 2023.” te 18. susret udruga Hrvatske “Hrvatski domobran”.

U petak, 8. rujna, održat će se mise povodom blagdana Mala gospa, prva je u osam sati ujutro, zadnja u 19 sati, a detaljan raspored po crkvama pogledajte niže na plakatu.

Ponedjeljak, 11. rujna, rezerviran je za otvorenje međunarodne izložbe sakralnih motiva u čast sv. Marku Križevčaninu i to u dvorani Likovne Galerije. Na njoj će svoje radove izložiti prijatelji, međunarodni akademski slikari, članovi KLK-a te razne udruge slikara iz susjednih županija.

Četvrtak i petak, 14. i 15. rujna, posljednja su dva dana velike proslave, a program za spomenuta dva dana također pogledajte ispod teksta, na plakatu.

SMK-program-2023SMK-program-2023

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×