STRAŠAN SLUČAJ

Počinje suđenje ocu koji je s prvog kata bacio četvero djece, postoji mogućnost smanjene kazne

Teško zdravstveno stanje Rođaka razlog je zbog kojega će se na svakom ročištu utvrđivati je li raspravno sposoban.

13:20h
0
Ilustracija // Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Uskoro će započeti suđenje 54-godišnjem Josipu Rođaku koji je 28. veljače s prvog kata obiteljske kuće u Pagu bacio svoje četvero djece, piše Index.hr.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, Hrvoje Visković, potvrdio je kako će početak biti 16. listopada. Navodi se kako je naglasio da je okrivljenik bio bitno smanjeno ubrojiv zbog čega vjerojatno neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora.

– Kada je netko smanjeno ubrojiv zbog svojih duševnih smetnji, postoji mogućnost smanjene kazne. Tako da se nemojte razbacivati s tom brojkom od 50 godina – rekao je Visković, a prenio Index.hr.

Teško zdravstveno stanje Rođaka razlog je zbog kojega će se na svakom ročištu utvrđivati je li raspravno sposoban. Sudac Ivan Marković bit će predsjednik vijeća. Posebno važno bit će mišljenje psihijatra o cjelokupnom stanju okrivljenika.

Visković je na pitanje hoće li svjedočiti supruga odgovorio kako ima mogućnost korištenja blagodati nesvjedočenja.

– S druge strane, tu blagodat ne smije koristiti kod kaznenih djela kad se radi o djelima na štetu djece. Ne može se prejudicirati hoće li suđenje biti zatvoreno za javnost, ali pretpostavlja se da hoće s obzirom na to da se radi o kaznenim djelima na štetu djece – izjavio je glasnogovornik, a piše Index.hr.

čitam...
Loading...