6.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Počinje upis novih dionica Podravke u okviru dokapitalizacije
P

Ne propustite

U prostorijama Zagrebačke burze pred zainteresiranim aktualnim i potencijalnim velikim investitorima održana je prezentacija procesa dokapitalizacije Podravke d.d. i time najavljen početak upisa novih dionica Podravke d.d.

Poznato je kako 7. srpnja započinje upis novih dionica Podravke d.d. i to u I. krugu samo za radnike Podravke d.d. i povezanih joj društava te u II. krugu za postojeće dioničare, tj. dioničare Podravke d.d. koji su na dan 3. lipnja 2015. godine imali evidentirane dionice na svom računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u. Sukladno Odluci Glavne skupštine o povećanju temeljnog kapitala i Prospektu izdanja i uvrštenja, Uprava Podravke d.d. će u roku od 5 radnih dana od dana zaključenja II. kruga, odnosno nakon 20. srpnja, odlučiti o eventualnom provođenju III. kruga te objaviti javni poziv za upis preostalih novih dionica u III. krugu.

„Povećanjem temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica, očekujemo prikupiti do 510 milijuna kuna. Prikupljena sredstva prvenstveno se planiraju koristiti za financiranje akvizicije dionica društva Žito d.d. Ljubljana, za ulaganje u širenje poslovanja na novim tržištima te kao djelomični izvor financiranja investicije izgradnje nove tvornice krutih, polukrutih i tekućih lijekova Belupa čime se namjeravaju osigurati dovoljni proizvodni kapaciteti za daljnji rast i razvoj”, naglasio je tijekom danas održane prezentacije dokapitalizacije velikim investitorima Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Savjetnik Podravke d.d. za pripremu i provedbu javne ponude novih dionica je Zagrebačka banka d.d. u čijim poslovnicama diljem Hrvatske sutra započinje upis novih dionica. Podravka d.d. će za sve nove dionice zatražiti uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d. Upisi novih dionica Podravke d.d., po cijeni od 300,00 kuna, u I. i u II. krugu će započeti istodobno.

U I. krugu upisa pravo upisa i uplate novih dionica imaju fizičke osobe koje imaju status radnika bilo koje od sljedećih pravnih osoba: PODRAVKA d.d., DANICA d.o.o., BELUPO d.d. i LJEKARNE DELTIS PHARM na dan 3. lipnja 2015. godine, i to najviše 314.640 novih dionica (nove dionice iz I. kruga), te ,ovisno o ishodu upisa i uplate dionica u II. krugu, dodatnih 498.360 novih dionica iz II. kruga uz korištenje prava prvenstva u odnosu na koje postojeći dioničari ne iskoriste pravo prvenstva pri upisu i uplati u II. krugu, kako je obrazloženo u nastavku, odnosno ukupno najviše 813.000 novih dionica.

U I. krugu upisa, dionice se upisuju i uplaćuju u roku od 7 dana, i to u razdoblju od 7. srpnja 2015. do 13. srpnja 2015. godine, uključujući navedene datume.

U II. krugu upisa pravo upisa i uplate dionica imaju dioničari Podravke d.d. koji su, u skladu s pravilima SKDD-a, imali evidentirane dionice na svom računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u na dan 3. lipnja 2015. godine, i to najviše 1.385.360 novih dionica koje nisu bile predmet upisa i uplate u I. krugu u odnosu na koje dioničari imaju pravo prvenstva upisa i uplate, te ovisno o ishodu upisa i uplate novih dionica iz I. kruga, preostale nove dionice iz I. kruga koje eventualno ne budu upisane i uplaćene u I. krugu.

U II. krugu upisa, dionice se upisuju i uplaćuju u roku od 14 dana, i to u razdoblju od 7. srpnja 2015. do 20. srpnja 2015. godine, uključujući navedene datume.

Uprava Podravka d.d. će u roku od 5 radnih dana od dana zaključenja II. kruga odlučiti o eventualnom provođenju III. kruga te će objaviti javni poziv za upis preostalih novih dionica koje eventualno ne budu upisane i uplaćene u I. i II. krugu. Pravo upisa i uplate novih dionica u III. krugu imat će svi ulagatelji, bez obzira jesu li sudjelovali ili ne u I. odnosno II. krugu, u roku od 7 dana od dana navedenog u javnom pozivu za upis dionica u III. krugu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Parlamentarni izbori 2024.

[IZBORI] Jakšić, Sobota, Lacković i Golubić idu u Sabor, evo tko je od njih dobio koliko glasova birača

Parlamentarni izbori su pri kraju, obrađeno je oko 88 posto glasova, a već je sada izgledno tko će od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×