Palikući je produljen zatvor

PODIGNUTA OPTUŽNICA U Jagnjedovcu mladom bračnom paru zapalio kuću, a onda im sjekirom htio sasjeći glave

20:24h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv 54-godišnjeg palikuće iz Jagnjedovca. Optužen je zbog počinjenja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Okrivljenika se optužnicom tereti da je u jutarnjim satima 1. ožujka 2018. u kući oštećenika u Jagnjedovcu, po podu i stvarima u sobi prolio benzin i držeći upaljač u ruci  te rekao da će sve ukućane zapaliti. Zatim je otišao u podrum kuće u koji ga je oštećenik zaključao, no 54-godišnjak je sjekirom razvalio vrata i upaljačem zapalio proliveni benzin.

Izazvao je požar koji se proširio na cijelu kuću i u kojem je izgorio kompletan inventar i osobne stvari, zbog čega je bračni par Jokić kroz prozor pobjegao iz kuće, dok je 54-godišnjak sa sjekirom u rukama krenuo za njima vičući da će ih ubiti i sasjeći im glave, ali ih nije sustigao.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

POZNATI DETALJI STRAVIČNOG NAPADA U JAGNJEDOVCU Muškarac je provalio u kuću i vikao sve ću vas zapaliti, benzinom je polio sebe i Marka, a onda uzeo sjekiru

[FOTO] HEROINA IZ SUSJEDSTVA Neustrašiva Ruža Turek zgrabila je pomahnitalog susjeda za sjekiru dok je vatra sukljala na sve strane. Pogledajte prizore s mjesta neviđene drame